От х:

Днес в x:

Мюмюн Мюмюн и Николай Николов с номинации за заместници на Таня Захариева

    Двама заместник -председатели на общинския съвет на Хасково са вече номинирани за поста в докладна записка от избраната за втори мандат като председател на местния парламент Таня Захариев.

    В докладната, която юристката е внесла за разглеждане на предстоящата първа работна сесия на новия общински съвет, тя предлага за свои заместници младежкия лидер Мюмюн Мюмюн от ДПС и д-р Николай Николов от ГЕРБ.

    Мюмюн е с икономическо образование и вече е бил заместник-председател на ОбС на Хасково в периода 2011-2015 г., когато е избран и в първи мандат за общински съветник.

    36-годишният бизнесмен е председател на Областния съвет на Младежко ДПС – Хасково.

    Педиатърът д-р Николов е в първия си мандат съветник. Той е член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и председател на организацията в Хасково.

    Идния петък, когато е насрочена сесията, Общинският съвет на Хасково ще трябва да гласува и месечните заплати на новоизбрания кмет на града Станислав Дечев, както и на кметовете на селата в първи мандат.

    Според Кодекса на труда, за преизбраните управници трудовите правоотношения продължават в нов срок.

    За първи път длъжността заемат кметовете на селата Войводово, Книжовник, Конуш, Мандра, Узунджово и Широка поляна. Досегашните кметски наместници на селата Гарваново и Корен след вота са били избрани за кметове и също ще влязат в гласуването за трудовите възнаграждения.

    Предложението на новия кмет на Хасково - Станислав Дечев е заплатата му да остане непроменена спрямо досегашното градоначалническо възнаграждение на предходния кмет и да е 2 700 лева. Кметовете на кметства да получават заплата от 900 лева, предлага още той.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини