От х:

Днес в x:

33 °C

BMW i4 - новият електрически баварец

В последните години автомобилните производители насочват усилията си към създаване на електромобили, които са бързи, красиви, луксозни, но и сравнително достъпни. И след като Tesla направи своя удар с Model 3, време е и от BMW да представят своя претендент в тази категория.

i4 е най-новият електрически прототип на баварците, който се очаква да излезе на пазара през 2021 г.

Той определено е впечатляващ не само на външен вид, но и с няколко обявени числа, макар че все още няма пълен поглед.

От BMW потвърдиха слуховете, че най-новият им модел, задвижван на ток, ще има максимален пробег от цели 600 километра с едно зареждане. И това зареждане ще бъде достатъчно, за да захранва всички 530 конски сили под капака. Точно толкова мощност, колкото при сегашните модели М50 с 4,4-литровия twin-turbo V8 двигател.

Максималната скорост на BMW i4 е 200 км/ч, а от 0 до 100 км развива за четири секунди.

i4 не се различава особено от базата на трета и четвърта серия, разполага с четири врати и ще бъде оборудван с петото поколение на технологията eDrive, която ще присъства и в други модели на марката с премиера през следващата година.

Баварците се хвалят и с иновативни дизайн и производителност на батериите, които позволяват не само голям капацитет, но и поставянето им в доста тесни пространства. Общата им мощност от 80 kWh е побрана в 550 кг.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини