От х:

Днес в x:

В СУ " Й. Йовков" творят и учениците и учителите

Да твориш е най-естественото състояние на човека. За това в СУ " Йордан Йовков" творят и учениците и учителите. Често поле за тяхната изява са литературните конкурси.

За пореден път ученикът Александър Младенов Гинчев от 12 б клас получи награда в литературен конкурс. Този път тя е за първо място в раздел поезия на Националния конкурс „Апостоле, трябваш ни днес“ гр. Гълъбово.

В своята поезия той откликва на всичко, което го вълнува. Александър вече има издадени три стихосбирки и е носител на награди от много училищни, градски и национални конкурси. Когато ученикът изпраща творбата си на конкурса, негов учител е учителката по български език и литература Минка Симитчиева, която също е изпратила свое произведение на Националния конкурс за учители "Васил Карагьозов" - град Ямбол  и наскоро получи номинация в категория проза.

Съдбата на българския учител в образователната система, е темата на разказа, впечатлил журито. Награждаването ще се състои на 21.11. 2019 г. в зала "Съвременност" на Безистен Ямбол.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини