От х:

Днес в x:

Талантите на "Славейков" доказаха шампионския си дух


Празничният концерт в залата на Театрално-музикалния център в Кърджали бе своеобразен финал на тържествата по случай 35-годишнината от създаването на Средно училище "Петко Рачов Славейков". Цялата минала седмица бе посветена на събития, свързани с рождението на патрона на училището - 17 ноември.
Концертите на "Славейков" винаги се превръщат в събития, а според всеобщото мнение на публиката петъчното представление е едно от най-добрите досега. На сцената се изявиха над 200 деца и ученици от първи до дванадесети клас. Те пяха, танцуваха, рецитираха авторски стихове на учители, дори връчиха медали и купи на директора Милко Багдасаров. 
Тържеството не може да се опише с думи, защото емоцията е неповторима и остава само за присъствалите на него. Откроиха се с изпълненията си учителите на СУ "П. Р. Славейков", които винаги изненадват със своите таланти.
Концертът започна с кратко пластично изпълнение по поемата "Бойка войвода", следвано от кратък разговор между съвременните ученици и учителя Славейков.
В краткото си емоционално слово директорът Багдасаров цитира думите на Янка Такева - председател на Съюза на българските учители, която по-рано през деня откри нов дигитален кабинет по биология: "Е, няма такова училище".
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини