От х:

Днес в x:

Хасковското поделение отвори врати, предстои конкурс за военни

    Хасковското военно формирование 52 740 отвори врати за посетители. Повод за това е предстоящият празник на Сухопътните войски - 19 ноември, на който се чества подвига на българските войни, загинали в боевете при Сливница по време на Сръбско-българската война.

    Днес по обяд в поделението дойдоха ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии "Н. Й. Вапцаров", в която се провеждат часове за придобиване знания и умения за действия при кризи от военен и невоенен характер. Те имаха възможност да разгледат различните видове въоръжение и техника, с която разполага хасковското поделение. Сред тях са леко стрелково оръжие, автомат "Калашников", пистолет "Макаров", картечница "Калашников", ръчен противотанков гранатомет "РПГ-7", снайперова пушка, товарни автомобили - бойна машина на пехотата "МТ-ЛБ", брониран транспортен автомобил.

    Идеята за провеждане на Деня на отворените врати в поделението е популяризиране на професията "войник". "Да запалим подрастващото поколение към военната професия, защото ще дойде момент, в който тези деца ще станат мъже и България трябва да се крепи на тях", заяви командирът на хасковското формирование подп. Светослав Годинов.

    Поделението остава отворено за посетители до 16 часа днес.

    Междувременно капитан Димитър Топалски от Военното окръжие в Хасково заяви, че предстои провеждане на конкурс за набиране на 14 военнослужещи, за който подаването на документи е изтекло в края на октомври. Вероятно догодина ще бъде обявен нов конкурс, каза подп. Годинов. Изискването за кандидатите е да са здрави, определена възраст, да имат средно образование.

    Той обяви, че вече се е завърнал контингента от 110 военнослужещи от Афганистан, който ще бъде разформирован на тържествена церемония на 21 ноември от 11 часа на площад "Свобода" в Хасково.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      Командооо
      10 -5
      14:33, 18 ное 2019
      Страшна армия имаме... Хеле кенанското поделение! А, бе, едно време 19. ноември беше Ден на артилерията, от съветската армия е..
    • 2
      Ня
      Някой си
      8 -1
      16:13, 18 ное 2019
      Дано вдигнат възрастовото ограничение да мога и аз да кандидатствам аз съм на 32
      • Ка
        кадровак
        3 -1
        19:06, 18 ное 2019
        не е работа , не си струва !
      • Ня
        Някоя
        1 -1
        10:48, 19 ное 2019
        Няма смисъл. Трябва да вдигнат и пределната възраст, защото на 46 г. си аут без право на 1-ва категория. А и всички поделения под шапката на 2 мех. бригада страдат и хората масово напускат заради НОВИЯ ГЕНЕРАЛ.

    Още новини

    Последни новини