От х:

Днес в x:

Над 11 000 ментета на популярни марки няма да стигнат до потребителите

Изображение 1 от 3

    Над 11 600 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари с логото на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево.

    При единия от случаите стоката е декларирана от шофьора на камион с полска регистрация. Возилото е селектирано по метода „анализ на риска" за щателна митническа проверка, при която става ясно че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

    При проверката са открити хиляди текстилни изделия: ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо и още: спортни обувки, чанти и портмонета с логото на на 18 световноизвестни марки.

    При другия случай, за който съобщават от Агенция „Митници“, недекларираните текстилни изделия са намерени в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока за Германия.

    При щателната митническа проверка се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 1430 елеци, якета, блузи, суичъри. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

    За случаите на задържаните стоки митации в изпълнение на Европейския Регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ne
      nelicha - нелича
      9 0
      16:34, 18 ное 2019
      Е да . Без да си платиш не става . Не може да минеш между капките . Митничарите и те душа носят . И те искат да имат имения в чужбина .

    Още новини

    Последни новини