От х:

Днес в x:

Отново златен медал за певците на „Йовков“ от престижен конкурс

На 13.11.2019г. в СУ „ЙорданЙовков“ пристигнаха Диплом  за отлично представяне, съхраняване и разпространяване на българския фолклор  и Златен медал за Детската фолклорна вокална група към училището с преподавател Гинка Матева. Групата е лауреат от Осмия Национален музикален конкурс „Пиленце пее“2019г.

Конкурсът „Пиленце пее“ се проведе за осма поредна година и е под егидата на Столична община и Министерство на културата.Той протече в рамките на няколко дни, от 11.10 до 26.10. 2019г., като нашите изпълнители се явиха на 19 октомври. Гласовитите  певци  изпълниха  две песни от Беломорска Тракия, а второкласничката Надежда Ангелова Ангелова се представи със солово изпълнение на песните „Пиленце пее“ и „Мама на Радка думаше“. Изпълненията бяха под съпровода на гъдуларя Веселин Дойчев. Талантливите Йовковци заплениха авторитетното жури – Янка Рупкина,Светла Краджова,Николай Балабанов – и завоюваха златен медал.

„Децата пеят автентични песни от Беломорска Тракия. Така се стремим дазапазим начина на пеене на нашите баби. Радвам се, че огромният ни труд бе оценен от журито на  този толкова престижен конкурс !“-сподели гордата ръководителка на групата-госпожа Матева.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини