От х:

Днес в x:

Среща-разговор на тема насилието над деца организират в Димитровград

Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Димитровград организират среща-разговор на тема "Насилието днес поражда насилие утре!  Да кажем  STOP  на насилието над деца още сега!”.

Събитието ще се проведе на 19 ноември 2019г. от 13.00ч. в зала "Гросето". С деца, родители и учители ще разговарят психолозите Стефка Дойкова от отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” и Джулия Динкова – психолог в Център за обществена подкрепа. 

Какво е насилие? Видове насилие. Форми на насилието. Рискови фактори в семейството и обществото. Последици от насилието. Справяне при инцидент. Тези въпроси ще разискват с участниците в срещата психолозите.

Всяко дете има правото да израсне в спокойна и здравословна среда, в която няма насилие. Децата се нуждаят от обич и разбиране. Насилието над деца е престъпление. За да спрем насилието над деца, трябва да говорим за него.

Насилието над деца е изключително сериозен проблем, който може да окаже тежки последици върху детското развитие. За да се справим с насилието е необходимо да поддържаме връзката между децата, родителите и учителите
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини