От х:

Днес в x:

Давидково в ужас, мечка натръшка овце и се разхожда по дворовете

Хората в село Давидково са в шок и ужас, след последното нападение на мечка в самото село.

"Още треперя и не мога да се успокоя, не смеем да излезем на двора", разказва почти през плач 51-годишната Таня Кокалова. В началото на седмицата жената открила в двора си мъртва овца, а още две разскъсани в дерето под къщата. Четвърта е смъртоносно нахапана от стръвницата, казва Таня.

Кошарата, в която отглежда 51 овце се намира на крачки от вратата на дома й. Това обаче не спряло хищника. Електропастирът също. Мечката открила пролука в дървената ограда, разбила я и нападнала стадото. От страх овцете скъсали електрическата ограда и избягали. Четири от тях ги няма и досега, жалва се Таня. Семейството й със съседите се страхуват за собствения си живот.

"Страх ни е да отидем дърва да си вземем, до обора да отида", реди Таня. Жената ставала в четири сутринта, за да издои кравата си и към шест часа сутринта тъгвала на работа. А по това време е още тъмно.

В съседните две къщи живеят самотни възрастни жени, които сега са ужасени как ще стигат до тоалетните си, които се намират на двора. От РИОСВ-Смолян изпратили Групата за бързо реагиране за мечките, които са описали щетите на Таня. Открили следи от косми и изпражнения от звяра по двора, край парника, в градинката.

"Тя е била пред вратата ни", ужасява се Таня.

Семейството има куче-пазач. Те обаче не обърнали внимание на лая му във вечерта на нападението. Сега обмислят вариант за още един пазач. Вече сложили допълнителен електропастир, ще слагат радиоточка и още осветление в двора си.

"Не е нормално на прага ни да се разхожда мечека, съседите имат малко дете, как ще тръгва и ще се прибира в тъмното от училище", гневи се жената.

Мечка почти през нощ влиза в съседните села Гълъбово и Дебеляново, разказват още местните

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ло
    локомотива
    8 0
    16:54, 14 ное 2019
    И искате да ми кажете че нямате ловджия в това село,ми ако не ви е срам да ви дам кординати.
    • Тт
      Ттт
      10 -1
      18:17, 14 ное 2019
      Има, ама има и голяма глоба.
  • 2
    Ро
    робин худчо
    5 -1
    18:48, 14 ное 2019
    съвет без пари-поканете за седмица семейство ******и/роми,жълтозелени и т.н./.Още на втория ден ще я оплюскат,и буркани за зимата ще спастрят.Нищо няма да ги спре.Аванта ли е,и кожата ще изтъргуват.За какво са ви елпастирки,радиоточки,глупости и кучета пазачи.А за месец и балкана ще прочистят,след тях 20г. нищо живо няма да се появи.Само дето после от тях как ще се отървете,не зная.Отгледайте си лъв,за всеки случай,да не се изселвате и вие.
    • Ме
      мечката 🐻
      3 0
      22:35, 14 ное 2019
      След това няма до живот да се отърват от тях.
  • 3
    Мю
    Мюфтията
    3 -4
    11:00, 15 ное 2019
    Това мечка е много лош! Трябва да се взима едно офца и да се пълни корема с взриф към 5-6 кила и да се слага в гората. Мечката като отива да яде ще се взриви и бомбата ще гръмне. Тогава хората да излизат спокойно да се разкарват из махлата и да отиват в гората!
    • На
      Нафарфорий
      2 -1
      17:44, 15 ное 2019
      Пиеш ли си редовно хапчетата, хахо ?
  • 4
    Ме
    Мечкар
    2 0
    18:34, 16 ное 2019
    Тц тц, мечешка му работа, овци и кокошки да яде, ****** не останаха ли за ядене в това гаджалско помашко село, че мечката да яде животинките?
    • Ме
      Мечкар
      1 0
      18:35, 16 ное 2019
      п0мaци написах, но сайта ме цензурира
  • 5
    Бж
    Бжж
    0 0
    07:14, 18 ное 2019
    Мечката от глад е изяла две овци... А ГЕРБ/ДПС от алчност изядоха таза година прасетата на България, миналата година овцете и козите, преди това пилетата и кокошките... Кой е по-опасен??

Видеа по темата

Последни новини