От х:

Днес в x:

„Китна Тракия“ и Монументът на Богородица в битката за наградите в туризма

Изображение 1 от 2

    Ивайловград, Хасково, Минерални бани  и Тополовград участват със свои обекти, културно-исторически забележителности и творчески проекти в четвъртото издание на Годишните награди на Министерството на туризма.

    Те се дават в 16 категории. От тях 6- професионални, 5 художествени и 4 са специално предназначени за българските общини.

    Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

    Античната вила „Армира” и „Ивайловград - Южната приказка на България”, са номинациите от района на Хасково в категорията „Туристическа дестинация“. Гласуването е онлайн. Ивайловград събира вот до момента на на д 20 % от гласувалите,  „Армира” има почти същия резултата. В тази категория засега води Местността „Рупите” край Петрич.

    Вила „Армира“ е в състезанието и за наградата в категорията за туристическа дестинация или обект и устойчивост на инвестицията. Тук  се състезава и най-високият монумент в  света на Богородица, който се извисява на хълм „Младежки“в Хасково.

     Хасковската забележителност води убедително до момента сред 15 номинирани обекта.

    Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, който се провежда в Тополовград, е друга от номинациите от Хасковски регион. Участва в категорията „Туристическо събитие“.

    Пролетният фолклорен събор в Хасково „Китна Тракия пее и танцува“ събира точки в категорията „Духът на България“ с още три номинирани събития. Хасковският събор е в сериозна конкуренция с Празника на розата в Стрелча.

    Минерални бани е в състезанието за община на 2019 година за балнео и СПА туризъм заедно с Велинград, Стрелча и Сапарева баня.

    Наградените ще бъдат обявени на официална церемония в София на 16 декември.

    Може да подкрепите монумента на Свта Богородица в гласуването тук и да дадете своя глас за събора "Китна Тракия" тук.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини