От х:

Днес в x:

Благотворителна кампания за приюта в Нови хан в центъра на Паскалевите дни

    На днешния ден-7-ми ноември се отбелязват 140-години от рождението на първия модерен книгоиздател в България "Александър Паскалев". Хасковлията е патрон на местната Професионална гимназия по туризъм.

    Днес датата беше почетена от учениците, учителите и гостите им с празнична програма. В нея се включиха различни формации от училището. Поздрав към всички отправиха и гласовитите момичета от Клуб „Фолклорни ритми“.

    Александър Паскалев, но в по-малко популярните части от живота му, представи историкът и главен уредник в РИМ-Хасково Милен Вълчев.

    Благотворителната кампания за дарение на дрехи и храна за децата и възрастните, намерили подслон в приюта на отец Иван в Нови хан, е в центъра на Паскалевите дни през тази година.

    Директорката на гимназията Пенка Георгиева благодари на партньорите на училището от Обществения съвет към школото, местния музей, Туристическия информационен център, Регионалното управление на образованието и от Общината, за подкрепата в развитието на гимназистите.

    С благодарност за съвместната работа тя се обърна и към колегите. Към възпитаниците се обърна с благодарности гордост за инициативността им в благотворителната кампания. Всички дарения, събрани за Нови хан вече са предадени.

    „Радвам се, че работим заедно учители, родители и ученици“,обърна се Пенка Георгиева към присъстващите в залата.

    На церемония днес бяха наградени отличени учениците, участвали в турнири, конкурси и състезания. А своите сертификати получиха гимназистите, които през изминалото лято участваха в международна практика в Римини.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини