От х:

Днес в x:

РИОСВ: Община Минерални бани да разчисти сметището край Татарево до месец

    РИОСВ - Хасково издаде предписание на община Минерални бани за разчистване на нерегламентираното сметище в района на гробищата край село Татарево, съобщиха от държавната служба. От екоинспекцията са извършили проверка на място след сигнал от Haskovo.net и eTV за образувалото се незаконно депо за отпадъци. В инспекцията на 28 октомври 2019 г. е участвал и представител на местната администрация. Установено е, че там са изхвърлени строителни и битови отпадъци, така също и изкопни земни маси на площ от около 3 дка.

    При репортерска проверка на място, няколко дни по-рано край Татарево бяха изхвърлени стари дивани, дюшеци, мебели, строителни отпадъци, найлонови опаковки, стари автомобилни гуми, кашони, които очевидно с течение на времето са засипвани с пръст, избутвана с тежка техника, от която личаха следи.

    Разчистването на образувалото се нерегламентирано сметище трябва да се извърши в рамките на 1 месец от връчване на предписанието. При неизпълнението му, Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2 000 до 20 000 лева.

    От РИОСВ-Хасково призоваха гражданите в случаи на нерегламентирани сметища да подават сигнали към съответната община, защото тя е отговорна за недопускането им.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Си
      Сигнали
      2 0
      18:22, 7 ное 2019
      РИОСВ, "ЕКОПРОГРЕС", общината и всички останали отговорни (безотговорници), както и журналистите, да вземат да обърнат повечко внимание на поне един от сигналите за сметищата, намиращи се в така нареченото "дере", на 5 минути от центъра на град Хасково, между улиците Акация, Ястреб, Картечар, Единство и бул. Васил Левски.

      Цяло лято района мирише на индийски клозет, а през зимата явно събрания материал се гори в печки и димните завеси ни напомнят за Третия Свят.

      Говорят ми за инвестиции, модерни проекти и "Европа", а в същото време кочината е огромна. Помислете не просто за гражданите, а и за любимите си гласоподаватели, които днес гласуват повече от всички, но утре вероятно ще са единствените, останали тук. Ако не ви изнесем барбар с боклука дотогава.
    Последни новини