От х:

Днес в x:

10 бона глоба за „Траш Еко Пак“ за отпадъците в "ТЕЦ Марица 3"

10 хиляди лева е глобата за фирмата, която превърна в незаконно сметище площадка в района на на "ТЕЦ Марица 3".

След проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково и издаденото предписание за разчистване на боклука, „Траш Еко Пак“ ООД го направи, но не успя да се вмести в даденото време. Заради забавянето е и санкцията.

Наказателно постановление за 2000 лв. е издадено и на Завод за каучукови изделия в Димитровград за неизпълнение на предписание за представяне на оценка на безопасността на съхранението на опасните химични вещества и смеси.

През изминалия месец РИОСВ Хасково е направила 136 проверки на 132 обекта. Дадени са 30 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 11 акта и са издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 26 200 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 3 254 лв.

Съставени са 5 акта и са издадени 2 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по по оценка за съвместимост. Съставени са 2 акта за неизпълнение на предписания, дадени на Община Симеоновград за почистване на нерегламентирано сметища и на площадка в кърджалийското с. Кьосево за преустановяване на нерегламентирано третиране на излезли от употреба МПС.

Актове за нарушения по Закона за водите са съставени на Завод за производството на автомобилни компоненти в Димитровград, на две винарски изби в Ивайловград и с.Коларово и на ракиен казан в с.Злато поле.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини