От х:

Днес в x:

Пожар избухна в общежитие за социално слаби в Димитровград

    Пожар е избухнал рано сутринта днес, около 4: 30 часа,  в блок на ул. Н. Й. Вапцаров в Димитровград. В сградата, която е социално общежитие, е имало 23-ма души. Всички обитатели са били своевременно евакуирани, като трима от живущите са обгазени, а една жена е с леки обгаряния. Всички засегнати от пожара са били закарани в болницата, а след преглед обгазените са били освободени да се приберат в квартирите си.

    Пламъците са избухнали в една от стаите, като обитателят ѝ – мъж на 38 години, сам е подал сигнал за инцидента на охраната, която е повикала противопожарната служба. Подовете и таваните на сградата са от гредоред и само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила напълното изгаряне на частта от постройката, в която е избухнал пожара.

    Представителят на Общината – Георги Тонев увери, че ще се погрижат за всички хора, които са загубили жилищата, които са обитавали, поради разгорелия се пожар и още днес те ще бъдат настанени в други общински квартири. „Никой няма да остане на улицата, ще се погрижим за всички загубили покрива над главата си“, потвърди Тонев.

    В този момент пожарът е овладян напълно, остава само телеенето на конструкцията, повреден е и покривът на сградата. Щетите предстои да бъдат уточнени от специалисти на Община Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини