От х:

Днес в x:

10 топ дестинации за новогодишните празници

Нова година е времето, в което всеки поглежда към нови хоризонти, намисля си съкровени желания и празнува с най-любимите си хора. Представяме Ви няколко дестинации, където може да се насладите на красиви пейзажи, приказни места, да се запознаете с нови хора и да преживеете едно незабравимо новогодишно приключение.

Будапеща

Великолепната Будапеща е една от най-предпочитаните дестинации за посещение по време на новогодишните празници. Градът има какво да предложи на туристите – от красивите китни улички и незабравими пейзажи, до внушителните унгарски сгради и вкусната храна. Няма пътешественик, който да не се влюби още от пръв поглед в неповторимата Будапеща и нейния ритъм на живот.  Забележителностите, които непременно трябва да видите там, са Парламентът, Площадът на героите, булевард „Ракоци“, улица „Ваци“, Рибарският бастион, църквата „Матиаш“, базиликата „Свети Стефан“,  Верижният мост, парк „Мементо“ и други. Насладете на всички тези невероятни места и усетете магията на новогодишната нощ в прекрасната Будапеща. 


Прага

Прага е впечатляваща през цялата година, а през зимния сезон е особено чаровна – тогава се превръща в невероятна зимна приказка. Причините да посетите града са много, като най-известните обекти за посещение са Пражкият замък, Карловият мост, бароковата църква „Свети Николай“, готическата катедрала „Свети Вит“, Старе место – старият градски площад с Кметството и Астрономическия часовник. Не на последно място е вкусната храна и традиционната чешка бира.


Виена 

Виена е една от най-предпочитаните новогодишни дестинации, която впечатлява туристите с уникалната си архитектура, богата история, прелестни гледки, множество атракции и вкусна храна. Нова година е периодът, в който австрийската столица се преобразява в най-красивия си облик и впечатлява своите гости с празничните светлини, разположени из красивите улици. Някои от най-красивите забележителности в града са катедралата „Свети Стефан“, дворците „Хофбург“, „Белведере“ и „Шонбрун“, Парламентът, Кметството,  Къщата на Хундертвасер и други. В града се намира и най-старият европейски увеселителен парк – „Пратер“. През последните векове Виена е била и си остава музикална столица на Европа. С този град се свързват велики имена от музикалната сцена като Моцарт, Щраус, Бетовен, Брамс.


Милано


Познат като столица на модата, Милано е сред основните туристически центрове в Италия. Градът може да Ви омагьоса с невероятно вкусна храна, красиви сгради, ароматно италианско кафе и множество атракции. Нова година е един от най-подходящите моменти за посещение на този необятен град, изпълнен с уют, естетика и празнична атмосфера. Най-впечатляващите забележителности в Милано са замъкът на фамилията Сфорца, катедралата „Рождество Богородично“, пасажът „Виторио Емануеле“, музикалният театър „Ла Скала“ и други. Не пропускайте възможността да се потопите в света на модата, красотата и изобилието в този приказен град.


Мадрид

Испанската столица е любима дестинация за туристи от всички краища на света. Тя съчетава уют, хармония, чудни кътчета, интересни забележителности и уникални гледки. Посетете величествения Мадрид за новогодишните празници и се насладете на една незабравима празнична идилия. Ако планирате да посетите красивия град, се подгответе да се запознаете отблизо с впечатляващи атракции, забележителности, музеи и богата история. Някои от най-често посещаваните места в града са музеите „Прадо“ и  „Кралица София“, Кралският дворец, катедралата „Алмудена“, площадите „Пуерта дел Сол“ и „Ла Сибелес“, булевард „Гран Виа“ и други. Станете част от новогодишните празници в града и се впуснете в едно зимно приключение, придружено от характерния испански чурос (пържено тесто с горещ шоколад).


Барселона

Барселона е най-посещаваният град в Испания и столица на автономната област Каталуния. Сред основните обекти, които привличат многобройните туристи целогодишно, са Градският парк, площадите „Колумб“, „Каталуния“ и „Испания“, музейният архитектурен резерват „Побле Еспаньол“, парк „Гюел“, Националният дворец – днес Музей на каталунското изкуство, Готическият квартал, катедралата „Саграда Фамилия“, Олимпийският пръстен, както и стадионът „Камп Ноу“ – най-големият в Европа. Препоръчителна е пешеходната разходка по улицата на артистите - „Рамбла“, която изобилства от музеи, магазини, ресторанти, кафенета и улични артисти. Не пропускайте да посетите Барселона по време на новогодишните празници и да стартирате своята година на това магично и неповторимо място. 


Лисабон

Лисабон е необятен и примамлив, красив и динамичен. Той е един от любимите европейски градове, мечта за всеки пътешественик и вдъхновение за всеки артист. Забележителностите, които са сред най-посещаваните в Лисабон, са манастирът „Жеронимуш“, Музеят на Азулежу,  Паркът на нациите, Океанариумът, Паметникът на откривателите, площадите „Комерсио“, „Росио“ и „Рестаурадорес“, кулата „Белем“ и други. Един от символите на града е „Трамвай 28“, с който можете да разгледате Лисабон по най-добрия начин и да се насладите на чудните улички, през които преминава той, на красивите сгради, любезните хора и неповторимата атмосфера. 

 
Дъблин

Ирландската столица е разположена точно в средата на източния пясъчен бряг на живописния Дъблински залив. Ирландците се славят като най-приятелски настроените хора в Европа. Гостоприемството там е гарантирано, а дъждовното време може само да Ви предразположи да влезнете в някой типичен бар и да опитате от невероятните бири.  Дъблин е място, което трябва да бъде усетено и в чиято атмосфера трябва да се потопите изцяло. В града има какво да се види, като основните забележителности са търговските улици „Насау“ и „Графтън“, площад „Мерион“, пивоварната на Гинес – най-голямата туристическа атракция на Ирландия, колеж „Тринити“, Старата библиотека, Дъблинският замък, катедралите „Крайст чърч“ и „Свети Патрик“, парк „Финикс“ и други.  


Москва

Великолепието на Русия се изразява в красотата на градовете, величието на архитектурата, традициите и културното наследство. Необятната руска столица е сред най-красивите градове в света, особено посещавана е преди Коледа, когато всичко сияе в празнични светлини. Столицата предлага на своите посетители куп забележителности, някои от които са Московският държавен университет, Червеният площад, Кремъл – „сърцето“ на Москва, Оръжейната палата, храмът „Свети Василий Блажени“, мавзолеят на Ленин, Държавният исторически музей, Болшой театър и други. Мащабите на Москва са огромни, като градът е най-големият в Европа и пети по големина в света. 


Ханой

Столицата на Виетнам е изпълнена с красота, зеленина и интересни места. В нея може да се видят прекрасна френска колониална архитектура, древни храмове и монументи. Първоначалното име на града е било Тханглонг, което означава „излитащ дракон“. Най-впечатляващите забележителности в Ханой са Храмът на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций, Пагодата на една колона, Храмът „Нгок Сон“, Пагодата на Лотоса – храм с изключително голямо значение за виетнамците, Мавзолеят на Хо Ши Мин и други. Един от символите на града е езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“. 
Източник: economic.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини