От х:

Днес в x:

Оспорват избора на Тодор Атанасов за кмет на Каснаково

Административният съд в Хасково образува дело по повод оспорване на изборните резултати за кмет на с. Каснаково, съобщиха от там.

Административното дело тръгва по жалби на двама  от  кандидатите за кметското място - от ГЕРБ Янка Ванева и участвалият, като независим в битката за кметското място - Андон Андонов.

Те оспорват решението на Общинска избирателна комисия на Димитровград, с което обявява Тодор Атанасов за кмет. Издигнатият от Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” Атанасов беше обявен като спечелил местния вот още на първи тур и то с убедителна преднина от 64.50% или 69 гласа срещу 58 гласа за Андонов и 34 за Ванева.

С жалбата се иска от съда да отмени решението на ОИК – Димитровград и да обяви избора за недействителен, се казва в съобщението на Административния съд в Хасково.

Във връзка с жалбите съдът е разпоредил днес ОИК – Димитровград незабавно да представи цялата документация, свързана с организацията и провеждането на изборите на 27-ми октомври. След изпълняването на разпореждането на съда, предстои да бъде насрочено открито заседание по делото. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Си
    симихчанец
    14 -1
    17:19, 4 ное 2019
    Като нямат пари да купят няколко гласа сега ще се съдят и парите ща ги дадат на някой мастит адвокат!
  • 2
    Ми
    митко
    2 -5
    08:08, 5 ное 2019
    стефчо пак е направил измама
  • 3
    Ми
    минка
    6 -2
    08:58, 5 ное 2019
    Янка партизанка не я щат в селото ,тя за поповата къща пита!
  • 4
    ..
    .....................
    5 -3
    11:07, 5 ное 2019
    Този Тошко е един голям нагъл тип, върти големи далавери в това село и се мисли за господ , не знам как отново е кмет, дано административният съд си свърши работата както трябва и той да бъде махнат от тази длъжност аман вече от некадърници на такива държавни позиции това може да се случи само в нашата държава и то под властта на Герб
Последни новини