От х:

Днес в x:

Ориентировачите на „Компас” спечелиха Купа "Балзена"

    Състезателите на хасковския клуб "Компас 1994" спечелиха Купа "Балзена" на организираното от Мини "Марица Изток" състезание по спортно ориентиране в село Главан, област Стара Загора. Това съобщи председателят на хасковския тим Тодор Стратиев.

    След като преди две седмици хасковлии направиха реверанс като домакини и не участваха в отборното класиране, то днес по категоричен начин изпревариха конкурентните клубове "Сърнена гора" (Стара Загора), "Пловдив" и останалите 22 клуба, участващи със 150 състезатели в надпреварата.

    Маршрутите на днешната средна дистанция преминаваха по улиците на село Главан и в неговите покрайнин и по хълмовете на близката Сакар планина.

    От Хасковския клуб участваха 22 състезатели, всеки от които даде своя принос за спечелване на купата. В различните възрастови групи се отличиха Христина Дюлгерова и Ванеса Бачварова с първо и трето место при момичета до 12 г., Даниел Йорданов и Никола Делчев при момчета до 12 г., Димчо Фърталев и Мартин Минчев с първо и трето място при М14, Дияна Янева и Даяна Попова с трето и второ място при момичета 14 г. и 18 г. и ветераните Николай Попов и Добри Топалов с първи места при 40 г. и 70 г., а Николай Стилев е трети при 45-годишните.

    Утре състезанието продължава с нова средна дистанция в района на Почивната база на Мини Марица изток.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини