От х:

Днес в x:

КАТ погна водачите, 10 дни проверяват каруци и велосипеди

    Засилени проверки по пътищата в Хасковска област започнаха от днес служители на "Пътна полиция". Контролът е част от традиционната акция "Зима".

    От днес до 10 ноември ще се проведе първият етап на кампанията, който е под надслов "С безопасно пътно превозно средство през зимата" с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

    Около обяд днес екип на КАТ дежуреше на улица "Република" в ромската махала, където извършваха масирани проверки. В този период на деня нямаше преминаващи каруци и велосипедисти, вероятно заради дъждовното време. Служителите на "Пътна полиция" проверяваха леки автомобили.

    За около 20 минути нарушения не бяха открити. Един от проверените водачи бе Васил Радев. Той обясни, че има 30 години стаж като шофьор и традиционно при застудяване на времето задължително подготвя автомобила за зимни условия. Тази сутрин сложих зимните гуми. Всичко трябва да е изрядно", заяви хасковлията. Той е на мнение, че трябва да има повече полицейски проверки, защото респектират водачите.

    Акция "Зима" продължава до края на месеца. Вторият етап на кампанията ще е от 11 до 20 ноември под надслов "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Третият етап ще е от 21 до 30 ноември под надслов "Безопасно шофиране през зимата".

    Междувременно от "Пътна полиция" напомнят на водачите, че от 15 ноември до 1 март превозните средства трябва да са с гуми подходящи за зимни условия. Дълбочината на грайфера трябва да е минимум 4 мм. В противен случай глобата е 50 лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Им
      Име
      8 -4
      16:54, 1 ное 2019
      Ейййййй скапахте се да плашите хорицата!
      • +-
        +-
        2 -7
        17:02, 1 ное 2019
        Какво, недоволен ли сте? Или тъй си пишете от ску... Виж коментара
    • 2
      Ре
      Република
      7 -1
      17:35, 1 ное 2019
      Вие ако смятате че ще срещнете 1 каруца до 10 ноември сте най-големите будали. Без 1 акт ще си останете. Чобанов да ходи да прави актове на българите от тук и стотинка няма да вземе
    • 3
      Ja
      Jack Bauer
      1 0
      12:12, 2 ное 2019
      Каруците каква работа имат на пътя?
    Последни новини