От х:

Днес в x:

Педагогическа съветничка от Хасковско е носител на наградата на МОН „Константин Величков“

    Образователната сфера в Хасковска област излъчва един от осемте наградени в страната с тазгодишния приз „Константин Величков“ на Министерството на образованието и науката.
     
    Педагогическата съветничка в Професионалната гимназия по селско стопанство и и икономика „Хр. Ботев“ в Свиленград Нели Щерева е един от носителите на наградата за 2019 година.
     
    Отличието на името на Константин Величков се дава по повод Денят на народните будители от 2005 година насам за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос в развитието на българското образование. Номинациите се правят от Регионалните управления на образованието в категориите „Методическа, творческа и иновативна дейност“, „Работа с деца със специални образователни потребности“ и „Възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания“. Комисия разглежда предложенията и ги прецизира в съответствие с критериите, заложени за съответната категория. Наградата се връчва по решение на Министъра на образованието и науката.
     
    Нели Щерева получава отличието за работата си с деца със специални образователни потребности. В същата категория беше награден и учителят по английски език в ОУ „Христо Ботев“ в село Камбурово Евгени Колев.  
     
    Наградата е израз на уважението, признателността и благодарността към приноса на съвременните будители, чиято мисия е да съхранят и предадат делото и възрожденския дух на предшествениците, да запазят вечния стремеж на българина към знание и да възпитат знаещи и можещи млади хора.
     
    "Радвам се, че педагог с дългогодишен опит и с много работа зад гърба си с децата от нашата област печели приза тази година", коментира шефката на образованието в Хасково Христина Боева.
     
    Номинациите тази година бяха 69, а за първи път беше връчена награда на победителя от първия конкурса за най-добър час в музей. Получи я Нина Караиванова от ОУ „Екзарх Антим I” в Пловдив за час по Околен свят за второкласници, проведен в Етнографския музей в града.
     
    В категорията „Работа с ученици с изявени дарби“ бяха отличени Зарка Гайдарова от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица и Гергана Николова от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. 
     
    За принос в развитието на способностите на децата в науките, технологиите, предприемаческите умения, изкуствата, спорта и други бяха наградени трима учители – Елка Трифонова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин, зам.-директорът по учебно-производствена дейност в Професионалната търговска гимназия „Н.Й.Вапцаров” във Враца Мариана Павлова и Цецка Маркова-Енчева от Средно училище с преподаване на немски ези „Фридрих Шилер“ в Русе.Носителите на наградата „Константин Величков“ получиха грамоти, книги, както и по 1000 лв. парична награда.
     
    Отличените  бяха поздравени от заместник-министър Таня Михайлова за предстоящия Ден на будителите. По думите й учителите са строителите на Съвременна България, които я изграждат с любов и търпение.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини