От х:

Днес в x:

Откриха обновената за 220 000 лева детска градина в Ябълково

    Обновената детска градина в димитровградското село Ябълково бе официално открита днес. Сградата е изцяло ремонтирана за близо 220 000 лева, обясни заместник-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

    Детска градина №1 е обновена по програма "Красива България". Над 60% от стойността - 129 000 лева са от бюджета на общината, заяви зам.-градоначалникът.

    Досега 140-годишната сграда не е била основно ремонтирана, през годините са извършвани козметични ремонти, но те не са били достатъчни.

    По проекта е подменена дограмата, врати, поставена е топлоизолация на външните стени, извършено е топлинно изолиране на покрива, както и покривното покритие от керемиди. Повишени са мерките за безопасност. Поставени са инверторни климатици. Извършени са вършени интериорни преграждания и е поставена витрина от PVC дограма, отделяща входното фоайе от коридора с цел по-ефективно отопление но входното фоайе.

    В детската градина сега се обучават 44 деца от селата Ябълково, Скобелево и Сталево. Малчуганите вече се радват на модерно и функционално обзавеждане и нови детски легла.

    Лентата на обновената сграда прерязаха Яшо Минков и директорката на гадината Антония Илиева. На тържеството присъства и бившата дългогодишна директорка Петрина Чингалова.

    "Искам да наблегна на това, че обещанията при нас се изпълняват. Не е имало програма, не е имало начинание, по което община Димитровград да не е реализирала проекти. Така че това, което правим, го правим отговорно и с мисъл за всички, и най-вече за най-малките граждани на нашата община", заяви Яшо Минков. От местната администрация поясниха, че в сградата могат да се обучават 66 и при достигане на капацитета, ще се надстрояват.

    Архиерейският наместник отец Георги Тодев отслужи благослов.

    Децата бяха подготвили богата танцово-музикална програма.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      //
      ///
      10 -18
      17:32, 24 окт 2019
      Така правят Герб,всичко просперира с тази партия! Виж коментара
    • 2
      Ди
      димитров от сот и жп
      6 -6
      20:48, 24 окт 2019
      яшо,стари другари сме,издействай ми мойта и на жена ми фирмата да монтира сот.
    • 3
      Дг
      Дград
      8 -3
      11:21, 25 окт 2019
      Много пари изсипа Иво Димов за тези избори. Но не забравяме що пари изкрадоха през годините. При Стефан беше по-добре!
    • 4
      Аб
      абв
      1 0
      17:25, 27 окт 2019
      А деца дали ще има ? Едва ли ще има повече от 15-20 деца .

    Още новини

    Последни новини