От х:

Днес в x:

11 °C

Купища строителни и битови отпадъци изхвърлени край Татарево

  Купища строителни и битови отпадъци са изхвърлени в горичката край минералбанското село Татарево, сигнализира читател на Haskovo.net. Ситуацията бе потвърдена при репортерска проверка на място.

  До нерегламентираното сметище се стига по черен път от отбивката за селото, минаващ край гробищния парк на селото. На стотина метра, в дере, са изхвърлени дивани, дюшеци, мебели, строителни отпадъци, найлонови опаковки, стари автомобилни гуми, кашони, заемащи площ над декар.

  Около отпадъците личаха следи от тежка техника, с която вероятно са избутвани боклуците към близкото дере.

  Сигналът за нерегламентираното сметище беше предаден в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. От там заявиха, че ще извършат проверка на място.

  При констатиране на нередност, от екоинспекцията издават предписание на кмета на съответната община за разчистването му в определен срок в зависимост от обема на сметището. При неизпълнение на предписанието, Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2 000 до 20 000 лева.

  От РИОСВ-Хасково призоваха гражданите в случаи на нерегламентирани сметища да подават сигнали към съответната община, защото тя е отговорна за недопускането им.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Су
   Сусамеца
   22 -2
   19:26, 23 окт 2019
   Тука можем да коментираме, а под платените партийни материали нямаме това право. Да попитам тогава защо поне не се публикуват партийните материали като откровена пропаганда? Що за безвкусна идея е най-евтината агитация да ни се поднася под формата на интервюта. Уважавам и Кръшков и д-р Янакиев, но техните изявления са или много хитри или много наивни. Неа ни трябват нито хитряги , нито глупаци за съветници. Какво ще ми обяснява Тодор за извисените морални човешки качества на Делян Добрев, след като вече цяла България го разбра колко чини този човек? Д-р Янакиев бил съветник преди десет години и от коя политическа сила ? Бе от хората на Георги Иванов. Ние не сме склерозирали. Не знам кой е пиар на толкова глупав начин на агитиране чрез уж даване на интервюта, но явно подценява съгражданите си. Няма да ядем помията, която ни се предлага от всички партии. Да гласуват за вас хората от кв. "Република" и без това само на тях плащате. Колко до боклуците на с . Татарево ...да не би да намеквате нещо за хората с корени от там като Мина Карагьозова и Хубен Стефанов?
   • Из
    Избирател
    16 0
    21:08, 23 окт 2019
    Колега Сусамец не го мисли Кръшков или доктора, те си мислят, че са ориентирани в ситуацията ама времето ще покаже. ГЕРБ да мисли за техните си кадри, които ги уреди по държавната администрация с нагласени конкурси. Те къде са сега?
    Мариана Митева от Бюрото по труда, която беше на работа в туристическия център пак с нагласен конкурс и след това Бюрото по труда. Ценен кадър.
    Сега се кипри на предни позиции в някоя друга листа.
    Господин Дечев погледни си тетрадката, кого, къде уреди и сега къде са. И си научи урока.
  • 2
   Са
   Сатър
   14 -3
   20:11, 23 окт 2019
   Къде е кмета на селото? В едно село се знае кой прави ремонти, да го намери и да си го почисти, иначе глоба!
  • 3
   Ис
   ИСКЕНДЕР
   12 0
   20:43, 23 окт 2019
   Мюмюн, мюмюн, мюмюн,...............искендер, кънчо кънчо. Вечна дружба.
   • Ба
    Баналия
    12 -1
    20:56, 23 окт 2019
    Ами проверете обектите на Искендер бившето общежитие на техникума, който го изкупи на безценица и сега строи хотел къде изхвърля строителните отпадъци , ами там. Ще го глоби РИОС ама друг път. Той е падишаха там
  • 4
   Ма
   Манчо
   11 -1
   22:18, 23 окт 2019
   По стария път за с. Клокотница по улица пловдивска минаващ покрай дървото после гробищата вик бялков и преди картинг пистата на иван бакърджиев има табела с надпис депо за строителни отпадъци където има една бариера която е постоянно вдигната където абсолютно без пари и проблем можеш да изхвърли всякакъв вид отпадък без биологичен
   .правил съм ремонт на 3 жилища и винаги там изхвърлям тухли бетон плочки и т. н.СОбствениците на терена искат да запълнят едно дере и с радост приемат строителни отпадъци.Говоря сериозно.
  • 5
   Фу
   Футболиер
   11 0
   22:33, 23 окт 2019
   Много точен и обективен първи коментар явно господата от Герб мислят, че хората са забравили какво се случи в Хасково след намесите на Делян Делчев яко се изложиха. С тези уж "граждански "квоти кого се опитват да излъжат като половината и повечето бяха заедно с бившия кмет Иванов пълна пародия и отбиване на номера дано се събудят гражданите и гласуват обективно ...
  • 6
   То
   Топлинко
   9 0
   23:00, 23 окт 2019
   По повод на публикацията, подавам Жокер. Какво е разстоянието от с. Татарево до горичката, и от горичката, до Мин.бани и според вида на отпадъците, да се открие виновникът за замърсяването на района. А това е един стар черен път, ако се не лъжа, който води към една местност наречена "Балъка", намираща се между общ.Мин.бани и с.Татарево,където навремето е била черешова градина с лозя и някои "по ербап" хорица, си направили вилички , незнайно по какъв начин и с какви материали, и откъде.?!. Адмирации за този, който е подал сигнала до репортера! Навярно и покрай други селца се намират такива "скрити" обекти. Нека престанем с този селски манталитет, който за съжаление, се среща и в градовете. Няма "скрито-покрито", вече. Бъдете осторожни, драги репортери !
  • 7
   То
   Тодор
   9 0
   02:55, 24 окт 2019
   Занесете ги до другите "БОКЛУЦИ" в Гарваново
  • 8
   Ме
   местен
   8 -1
   11:57, 24 окт 2019
   То да бяха само тези боклуци,има и други не регламентирани около селото
   Общинския кмет отделя най-малко пари и време за с.Татарево. Виждаме го само преди избори.Иначе кметчето ни е симпатяга,послушно момче,но не е инициативен,не предприема нищо.В селото има куп нерешени проблеми-водата,пътищата,треви.Сутрин гледам почти цял автобус деца извозват за Мин.Бани.Можете ли да си представите,че няма една люлка,една катерушка за тия деца.Няма парк.Има две пейки на автобусната спирка и с това приключват придобивките.ВиК авариите са непрекъснати,копаят и си тръгват.Улиците са в дупки,тревите лятото са по 1 метър,змиярници насред село.В селото няма канализация,докато в други села от общината-има.Да ги изброявам проблемите,сигурно роман ще напиша,няма смисъл.За животните които се отглеждат из селото ,за асфалта,и още и още.....Над селото има прекрасен параклис,аязмо,еко пътека.Скалните ниши са уникални,Боаза е прекрасно място за отдих.Гората с кокичетата е райско място,река,язовири-все придобивки и дадености за прекрасен отдих и туризъм.
   • Св
    Свестен
    4 0
    15:41, 24 окт 2019
    Не мрънкай местен. Като видите общинския кмет падишаха Искендер се кланяте до земята и всички в купом бюлетините за него. Иначе ще има кютек. Ще си стоите в л.....а и това е падишаха иска така.
  • 9
   Ме
   местен
   5 0
   17:40, 24 окт 2019
   До:свестен
   и защо да не мрънкам,нали съм съвестен и си плащам данъците като поп,значи имам право и на мнение
   дори общи работници под 50лв не се намират в с.Татарево,така ги научил общинския кмет,като ги наема и им плаща от парите за безработица
   има една приказка,че на оня свят никой нищо не носи,освен с това с което го облекат
   нека си строи хотели,палати ,но да не забравя,че и той е простосмъртен
   за баните направи много,но,нас ни забрави
  • 10
   То
   Топлинко
   1 0
   22:42, 24 окт 2019
   Направете нещо за това селце. Само на около 5 км е е от Мин. бани. И там живеят хора и надявам се, си плащат данъците. Във време оно е било пренебрегвано и сега пак ли ? В друго време живеем. Има български села обезлюдени, с по двама-трима жители, а тук не е така. Седнете, разберете се, кога и как да се благоустрои що-годе, за децата, за възрастните. Надявам се да има някаква алтернатива. Мин.бани наистина си промени облика, но и за околните села , най-вече за с. Татарево, помислете !

  Хороскоп за 13.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  13 ное 2019
  Последни новини