От х:

Днес в x:

18 хил. ментета за Унгария, спрени в полски камион

Над 18 000 текстилни изделия и аксесоари с логото на световноизвестни марки са спрени на ГКПП „Капитан Андреево“. Опитът за пренасяне на контрабандата през българска територия е предотвратен от митническите служители на Териториална дирекция "Южна морска" и на Главна дирекция "Митническо разследване и разузнаване", уточниха от Агенция „Митници“

Незаконната стока била открита в камион с полска регистрация, който пътувал от Турция през България към Унгария.

Нередностите около пренасяния товар -текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки, са засечени около полунощ на 13-ти октомври.

Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки.

За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, който е поляк за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още и над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари, като една част са били недекларирани, а друг са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35000, Съобщават от „Митниците“.

HASKOVO.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини