От х:

Днес в x:

Обръщение на кандидата за кмет на Община Смолян Стефан Сабрутев

Изображение 1 от 2

    Скъпи Смолянчани, един от най-важните приоритети с които ще се заема когато започна своята дейност в общината е образованието на нашите деца. Учителите ни, както и нашият инспекторат на образованието се грижат, децата ни да бъдат на едно от челните места по образованост в България. Тяхната неуморна работа с бъдещото поколение заслужава поклон, но и подкрепа. Освен благоустройството и достъпната среда в училищата, общината няма пряк контрол върху учебния процес. За това, като кмет аз ще се фокусирам върху извънкласната дейност на децата ни. Всички знаем, че там децата ходят по собствено желание и с изключителна жажда за знания умения.

    Конкретно, като кмет аз се ангажирам да създам инструменти и способи, с които да надграждам и подкрепям клубовете по интереси. Ще дам един показателен пример: община Смолян все още няма разработен туристически портал с всички забележителности, места за настаняване, празници, фестивали и културен календар. Те ще бъдат събрани и представени в една платформа - за да има възможност бъдещият турист да влезе в интернет и за кратко време да се информира какво ще се случи, къде ще може да отседне и къде да прекара своята ваканция. Тази задача може да бъде решена дори и от ученици, които могат да създадат такъв сайт за общината и по този начин ще ги ангажираме с нещо изключително полезно и добававящо стойност към техните знания и развитие на обществото ни. А за някои от тях може да се превърне и в бъдеща работа. Ученици могат да създадат кулинарна книга на родопските специалитети, фотографски и картинни представяния, да създадат музикални произведения, мобилни приложения, софтуер и дори да поставят началото на високотехнологичните за днешно време умен град и дом.
    Нашите деца са доказвали своите умения и всички тези неща са ги създавали и до сега, като има доста реални разработки, които бих посочил. Аз лично искам да наградя труда на тези ученици и ще работя, за да подкрепя тези начинания с финансови ресури, консултация с експерти и лектори, логистика, транспорт и най-важното с възможност за бъдещо развитие за нашите деца. Ще създам форум на „Извънкласната дейност“, където бизнесът ще има възможност да се запознае с разработките на нашите деца, да се запознае с тях самите и да ги привлече като бъдещи кадри, които да останат да живеят тук и да развиват своите умения в полза на общината и гражданите на град Смолян.
     
    Пресцентър на БСП Смолян
    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET
    Последни новини