От х:

Днес в x:

По план: евакуираха 700 ученици заради пожар

Изображение 1 от 6

    Две мероприятия белязаха училищния живот на Славейковци днес - практическо проиграване по „План за евакуация“ и есенно почистване на училищния двор.

    В 11 часа бе подаден сигнал за пожар чрез включване на пожароизвестителната инсталация в училището. За рекордно кратко време - 2 минути и 47 секунди, всички 700 ученици, над 60 учители и останалият персонал успяха да се евакуират според изискванията на „Плана за действие на личния състав при гасене на пожар или ликвидиране на авария“.

    След проведената учебна евакуация, учениците заедно със своите учители се върнаха в класните стаи, доволни, че са доказали готовността си за осигуряване на собствена безопасност.

    След последния час се проведе есенно почистване на училищния двор с всички ученици от II до VII клас, заедно с техните класни ръководители и помощния персонал, за да подобрят средата, в която учат и играят. Перфектната организация, районирането и разпределението на дейностите по класове, както и очевидно добрия краен резултат от добре свършената работа помогнаха на децата да осъзнаят, че чистотата в училището зависи изцяло от тях самите и е отговорност на всеки ученик.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини