От х:

Днес в x:

На Димитровден църквата в село Пещера ще чества 160 години и храмов празник

Изображение 1 от 2

    Църквата в смолянското село Пещера ще отбележи храмов празник и 160 години от построяването с празнична света божествена Литургия. На 26 октомври на големия празник Димитровден, който се пада тази събота, Богослужението ще бъде възглавено от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, заедно с председателя на храма отец Георги Атанасов и гост-свещеника от храм „Св. Неделя“ в Райково иконом Запрян Шиков.

    Литургията ще започне в 9,30 часа, след нея ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъде раздадена благословена трапеза. За празничния ден на единствената църква в Смолянска община, носеща името на свети Димитър, от 9 часа е осигурен безплатен транспорт с два автобуса.

    За поклонниците от Смолян ще автобусите ще спират на всички спирки в града, единият ще тръгва от паркинга пред Супера в Горно Райково, а другият -  от гаража на фирма „Рожен Експрес“ в Долно Райково, съобщават от Архиерейско наместничество  в Смолян иканят вярващите на празника.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини