От х:

Днес в x:

Шофьор се отърва само с минимална условна присъда за убийство на пешеходец в Кърджали

Окръжният съд в Кърджали призна за виновен  Х. Т. Х., български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, работи като шофьор в „Е. К.” ООД – гр.В.Т. за виновен в това, че на 15.06.2018 год. в гр. Кърджали, при управление на моторно превозно средство — товарен автомобил „Форд Транзит” с рег.№ *, нарушил правилата на движение задължаващи водача на превозно средство преди да започне движение назад да се убеди, че пътят зад него е свободен и че няма опасност или затруднения за останалите участници в движението. По непредпазливост е причинил смъртта на Ц. Г. Ч. от Кърджали поради което го осъжда на наказание “Лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 8 /осем/ месеца.
На основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода” на Х. Т. Х., със снета по делото самоличност, за срок от 4 /четири/ години, считано от влизане на присъдата в сила.
Налага  на Х. Т. Х. наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 2 /две/ години, считано от датата на отнемане на свидетелството му за правоуправление.

Окръжния съд осъжда  Х. Т. Х.,да заплати по сметка на ОД на МВР – К. направените на досъдебното производство разноски, в размер на 1 445.30 лв.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.

Кърджали бг вести
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини