От х:

Днес в x:

Съдът отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник

Изображение 1 от 3

    Хасковският административен съд отхвърли жалбата на заличения кандидат за общински съветник Тихомир Гочев от ПП ГЕРБ.

    Изборното дело бе образувано пред Темида по негова жалба против решение на Общинска избирателна комисия – Димитровград от 1 октомври 2019 година и потвърдено с решение на Централната избирателна комисия от 9 октомври 2019 година, с което е заличена регистрацията му като кандидат за общински съветник под №29.

    Установено е, че въпросният кандидат не е имал регистрация по настоящ адрес според допълнителните разпоредби на Изборния кодекс.

    Жалбоподателят не се яви в днешното съдебно заседание, в залата нямаше и адвокати на нито една от двете страни в процеса. Гочев беше изпратил молба до съда с искане за отлагане на делото заради заболяване. Председателят на тричленния състав - Хайгухи Бодикян обаче отхвърли искането му, защото от болничния лист не става ясно, че здравословното му състояние пречи на явяването му в процеса днес. Освен това той е имал възможност да упълномощи защитник, който да го представлява в съда.

    Магистратите са приели, че отразяването, както на постоянния, така и на настоящия адрес на лицето се извършва единствено и само въз основа на негово заявление, поради което наличието на регистрация по постоянен адрес не включва автоматично и регистрация на настоящ адрес. В случая липсват доказателства жалбоподателят да е изпълнил задължението си по Закона за гражданската регистрация - в 30 дневен срок да е заявил промяна в настоящия си адрес.

    "Крайният извод на съда е, че оспореното решение е постановено при спазване принципа за тълкуване на законовите норми, според точния им смисъл, в съответствие с действащата законова уредба.", пише в официалното съобщение от Темида.

    Решението не подлежи на обжалване.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ак
      Акцент буда
      19 -6
      19:58, 21 окт 2019
      Гласуването за ГЕРБ е престъпление
    • 2
      Ло
      Локомотива
      14 0
      20:31, 21 окт 2019
      Ей тва с***е не се наяде,нали го направиха шеф на благоустрояване там достатъчно си к***е.
    Последни новини