От х:

Днес в x:

Представител на БСП оглави секционната избирателна комисия на колела в Хасково

Петима членове ще обслужват Подвижната секционна избирателна комисия в Хасково на предстоящите местни избори на 27-ми октомври.

Местата в секцията на колела бяха разпределени служебно от Общинската избирателна комисия, след като този понеделник представителите на политическите партии не стигнаха до разбирателство за това при консултациите в кметството.

Така с решение на ОИК съставът на ПСИК № 263400150 на територията на община Хасково ще бъде ръководен от Петър Христозов от БСП. Заместник-председателското място е разпределено на Катя Грозева от Обединение патриоти, секретар ще е Янка Георгиева от ГЕРБ, а членове -Кера Дражева от ВОЛЯ и Севджан Мехмед, представител на ДПС.

За гласуване в секцията има подадени 30 заявки от града и селата до крайния срок за записване, който изтече на 12-ти октомври. По закон Подвижна секционна избирателна комисия се формира при подадени най-малко 10 заявки за гласуване в нея.

Екипът на подвижната СИК ще пътува в изборния ден до адресите на заявителите. Предимно това са неподвижни или много трудно подвижни хора, посочи председателят на ОИК Пламен Лечев.

Съставът на тази секция е длъжен да придружава в цялост урната, бюлетините и изборните книжа, за него изборният ден е със същата продължителност, както и при останалите секционни комисии.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хх
    Ххх
    7 -1
    21:46, 16 окт 2019
    Пламен Лечев, председател на ОИК? Позор!
Последни новини