От х:

Днес в x:

Йорданка Благоева: Следвайте смело мечтите си!

  „Следвайте смело мечтите си и помнете, че всичко зависи от вашето желание. Ние възрастните-родители, учители и треньори можем само да ви помагаме и подкрепяме. Решението трябва да е ваше! Но знайте, че пътят към големия спорт не е само медалите, има трудности и трябва търпение!“. С тези думи по майчински, но и с много желание да ги нахъса с увереност да преминават през живота и да устояват на трудностите в спорта световноизвестната лекоатлетка Йорданка Благоева се обърна тази вечер към децата на Хасково.

  Шампионката от две олимпиади и световна рекордьорка на висок скок, която е и основател на спортната аеробика у нас, гостува в зала „Хасково“ по покана на президентката на клуба по аеробика „Виолена“ Теменуга Илиева и директорката на ДГ „Слънце“ Ана Йорданова и със съдействието на община Хасково.

  Именитата българска спортистка представи автобиографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха“, в която е съавтор с Юлия Пискулийска. Към книгата на диск е и филмът, разказващ за живота й „Отвъд скока“.

  Един от екземплярите, които беше донесла, тя подари на Теменуга Илиева, която прие подаръка със сълзи на очи.

  „Може да си много велик, но ако нямаш екип, ако нямаш хора до себе си си, с които да работиш и да вървиш към върха, нищо не става!“, каза още пред аудиторията Йорданка Благоева.

  Тя разказа за извървените крачки от село с. Горно Церовене към върховете на световния спорт, за началото на спортната аеробика у нас и за учредяването на Българския съюз по аеробика, след едно нейно гостуване в Япония.  За майчинството и как се печелят медали между две раждания. Една от поучителните истории в разказа й за младите спортисти беше тази за феърплея. При едно от състезанията й се чупят шпайковете преди да стартира. Тогава нейна конкурентка от Русия й дава своите, за да направи опита си. В крайна сметка Йорданка Благоева става втора на това състезание, а рускинята се класира четвърта.

  За Благоева, която е обиколила целият свят, няма по-красива държава от България, а Монтанско, където е родното й място, е най-зареждащото за нея. Въпреки че с годините осъзнава, че двете й деца, които днес са я направили богата с петима внуци, са страдали доста заради честите й отсъствия от дома, Йорданка Благоева казва, че спортът само й е давал, не е отнемал. Но най-важна за нея е признателността от публиката. „До края на живота си да помагам на хората, надали ще мога да се отблагодаря за обичта и за уважението, което съм получавала“, призна голямата спортистка.

  С благодарност за гостуването й в Хасково Йорданка Благоева получи от вр.и.д кмет Велин Балкански голям букет цветя. А в края на срещата разписа книгите  с автограф и си направи снимка с децата и треньорите им за спомен.
  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Хороскоп за 13.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  13 авг 2020
  Последни новини