От х:

Днес в x:

2 °C

Йорданка Благоева: Следвайте смело мечтите си!

  „Следвайте смело мечтите си и помнете, че всичко зависи от вашето желание. Ние възрастните-родители, учители и треньори можем само да ви помагаме и подкрепяме. Решението трябва да е ваше! Но знайте, че пътят към големия спорт не е само медалите, има трудности и трябва търпение!“. С тези думи по майчински, но и с много желание да ги нахъса с увереност да преминават през живота и да устояват на трудностите в спорта световноизвестната лекоатлетка Йорданка Благоева се обърна тази вечер към децата на Хасково.

  Шампионката от две олимпиади и световна рекордьорка на висок скок, която е и основател на спортната аеробика у нас, гостува в зала „Хасково“ по покана на президентката на клуба по аеробика „Виолена“ Теменуга Илиева и директорката на ДГ „Слънце“ Ана Йорданова и със съдействието на община Хасково.

  Именитата българска спортистка представи автобиографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха“, в която е съавтор с Юлия Пискулийска. Към книгата на диск е и филмът, разказващ за живота й „Отвъд скока“.

  Един от екземплярите, които беше донесла, тя подари на Теменуга Илиева, която прие подаръка със сълзи на очи.

  „Може да си много велик, но ако нямаш екип, ако нямаш хора до себе си си, с които да работиш и да вървиш към върха, нищо не става!“, каза още пред аудиторията Йорданка Благоева.

  Тя разказа за извървените крачки от село с. Горно Церовене към върховете на световния спорт, за началото на спортната аеробика у нас и за учредяването на Българския съюз по аеробика, след едно нейно гостуване в Япония.  За майчинството и как се печелят медали между две раждания. Една от поучителните истории в разказа й за младите спортисти беше тази за феърплея. При едно от състезанията й се чупят шпайковете преди да стартира. Тогава нейна конкурентка от Русия й дава своите, за да направи опита си. В крайна сметка Йорданка Благоева става втора на това състезание, а рускинята се класира четвърта.

  За Благоева, която е обиколила целият свят, няма по-красива държава от България, а Монтанско, където е родното й място, е най-зареждащото за нея. Въпреки че с годините осъзнава, че двете й деца, които днес са я направили богата с петима внуци, са страдали доста заради честите й отсъствия от дома, Йорданка Благоева казва, че спортът само й е давал, не е отнемал. Но най-важна за нея е признателността от публиката. „До края на живота си да помагам на хората, надали ще мога да се отблагодаря за обичта и за уважението, което съм получавала“, призна голямата спортистка.

  С благодарност за гостуването й в Хасково Йорданка Благоева получи от вр.и.д кмет Велин Балкански голям букет цветя. А в края на срещата разписа книгите  с автограф и си направи снимка с децата и треньорите им за спомен.
  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Хороскоп за 09.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  09 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  09 дек 2019
  Последни новини