От х:

Днес в x:

Засичат по 1000 нарушения на пътя седмично в Хасковско, стартира спецакция

Специализирана полицейска операция стартира от днес за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщи началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Акцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.

Ще има съвместни проверки и със служители на Областния отдел "Автомобилна администрация". Ангажирани са служители от Пътна и Териториална полиция, включително от Криминална и Икономическа полиция.

Ще се следи за спазване на всички правила по Закона за движение по пътищата, както и за нелегален трафик на хора, така също и за всички престъпления, включително за акцизни стоки и за превозване на едри животни с цел пресичане разпространението на Африканската чума по свинете.

Ще бъде приложен принципа на нулева толерантност за всяко едно нарушение и ще бъде наложена съответната санкция, категорични са от сектор "Пътна полиция" в Хасково.

От началото на годината до момента в Хасковска област са станали 184 тежки произшествия с 10 загинали и 231 ранени. Статистиката сочи, че броят им намалява в сравнение с миналата година. През 2019 година са станали с 37 ПТП-а по-малко, загиналите са със 7 по-малко и с 41 ранени по-малко.

"Всяка седмица констатираме по около 1000 нарушения на територията на областта", каза главен инспектор Чобанов. Той допълни, че голяма част от тях са за превишена скорост, което е сред водещите причини за тежките катастрофи. Сред нарушенията има още за употреба на алкохол и наркотици, неправоспособност.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 20 октомври.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фа
    Фар
    10 -6
    20:37, 14 окт 2019
    Акция за фаровете трябва да направят. Че половината пак си карат през просото. Не стига че спят зад волана ами и жез фарове

Още новини

Последни новини