От х:

Днес в x:

Над 15 000 ментета разкрити на МП Капитан Андреево

Митническите служители на Териториална дирекция Южна морска задържаха над 15 000 текстилни изделия, чанти, парфюми, спортни обувки и етикети, при три проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите са открити над 8000 текстилни изделия, чанти, парфюми и спортни обувки, като една част от стоката е била недекларирана, а друга е задържана със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост .

На 4-ти октомври на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани близо 2000 мъжки боксерки, 482 чанти и портмонета и 111 парфюма с логото на защитени търговски марки.

За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още над 4600 текстилни изделия и 1055 чифта спортни обувки с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите.

При друг случай, пет дни по-късно, при проверка на лек автомобил с българска регистрация са открити 1000 хартиени етикета със словно изображение на марката „Polo“ и 73 текстилни изделия с лого на известни марки.

На 10-ти октомври, около полунощ, на българския митнически пункт пристига автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ.

Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити близо 6 000 текстилни изделия, като 5280 са тениски и 679 парфюма, които били декларирани от шофьора на автобуса.

Стоките са декларирани от водачите на лекия автомобил и на автобуса, но са задържани в изпълнение на Европейския регламент . За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини