От х:

Днес в x:

Арест за купуване на гласове преди местния вот.Печата

24 часа

Диетите убиват

Тъмната страна на диетите за отслабване, или по-точно на йо-йо ефекта от тях, е, че той се понася тежко от тялото и може дори да ви убие. Ето някои причини, които ще ви накарат да преосмислите крутите ограничения в храненето.

Повечето диети не са лесни за изпълнение, изискват стриктно спазване на предписаните калории, радикално ограничаване на цели групи храни, коренни промени в начина на живот. С много от тях можете значително да намалите теглото си, но се лишавате от важни хранителни вещества. Този начин на хранене е краткосрочен, не може да се спазва вечно. И когато не успеете да се придържате към него, трупате дори повече килограми. Често ефектът за здравето ви е обратен.

Отслабването е много важно за сърцето. Но честата промяна на килограмите е още по-вредна и рискова за сърдечни заболявания. Доказано е, че ефектът йо-йо удвоява опасността да починете от такива болести. Той стеснява коронарните артерии и сърцето започва да работи по-трудно. Това води до повишаване на кръвното налягане. По принцип с отслабването спада и кръвното. Но резките колебания в теглото при влизане и излизане от диети намаляват този ефект. За щастие, щом спрете рязко да отслабвате и дебелеете и започнете да поддържате здравословно тегло с постоянно умерено хранене и полезен начин на живот, кръвното ви спира да играе и се нормализира.

Труд

БАН посреща учени от цял свят за празника си

Българската академия на науките отбелязва 150 години от основаването си на 12 октомври. Председатели на академии и международни научни организации от цял свят посрещна Българската академия на науките по случай нейната 150-годишнина. Международната среща е част от честванията на юбилея на най-голямата научна институция в България.

Много от институтите на БАН са създадени, за да подпомогнат развитието на страната ни, каза председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски. Учените от Академията са направили първите стъпки, за да допринесат за развитието на индустрията в сектори като електроника, ядрена енергетика, химическа индустрия, биотехнологии, информационни и комуникационни технологии. И допълни, че Академията е горда да бъде сред тези, които са допринесли за развитието на модерна България.

Монитор

Първи арест за търговия с гласове преди местния вот

Първи арест за купуване на гласове преди местните избори. Полицията задържа мъж от Лясковец със списък със 100 имена. Той е намерен при рутинна проверка на автомобил, в който пътували двама мъже и една жена. Неофициално тя е потвърдила, че става въпрос за купуване на гласове, съобщи Нова телевизия.

Сега

Бойко Борисов: С президента Ердоган имаме ясна уговорка

С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Сливен, а също така, че България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция.

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите. "Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери", каза още Борисов.

Капитал дейли

Кеч с корупцията

На 1 февруари 2018 г. маскирани служители на антикорупционната комисия заедно с прокурори и следователи от специализираната прокуратура нахлуват в община Септември. Поводът - разследване за длъжностно престъпление срещу кмета на града Марин Рачев.

На място бяха лично говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, Иван Гешев, тогава ръководител на специализираната прокуратура, и зам.-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев, които обявиха акцията за бойното кръщене на съществуващата от два месеца институция.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) беше създадена в края на 2017 г. набързо, без дебат и с гласовете на управляващите и ДПС. Тя трябваше да бъде отговор на очакванията на Европейската комисия (ЕК) за резултати в тази област. Реформата включваше също така и прехвърлянето на делата от софийските градски съд и прокуратура в спецсъда и прокуратурата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Пармаков
    1 0
    10:13, 13 окт 2019
    Не бързайте да си продавате гласа. Ставката расте.
Последни новини