От х:

Днес в x:

Каракачанов: В МО няма служители, съпричастни към паниката в Сливен, Ямбол и Карнобат за отнемане на деца

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че извършената проверка сред служителите от пресцентъра на МО е показала липсата на виновник за паниката сред ромското население на Сливен, Ямбол и Карнобат за отнемане на деца от учебните стаи.

"Установих, че в Министерството на отбраната няма служител или служители, които да са съпричастни към призивите за извеждане на деца от училища и детски градини в Сливенско или в други части на страната.

Главният прокурор и ДАНС също потвърдиха, че няма данни служител или служители на МО да са замесени в създаването на паника и страх за отнемането на деца", пише Каракачанов.

Преди няколко дни ромите от трите града изведоха децата си от училищата за минути и съобщиха, че са получили данни от интернет за готвената акция. По-късно просветният министър Красимир Вълчев уточни, че емисари са обикаляли и в ромския квартал в София "Факултета" да всяват смут сред населението с "новината", че ще бъдат отнети децата им от учебните стаи, но опитът им се оказал несполучлив.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини