От х:

Днес в x:

15 °C

Организират благотворителна фотосесия за спасяване живота на Борил

Благотворителна фотосесия е организирана в Хасково под мотото "Да запазим усмивката на Борил". Инициативата е в подкрепа лечението на малкия Борил Янков от Хасково, който страда от болестта на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво.

Фотосесията е дарение от хасковлийката Краси Грозева и това е втората й благотворителна инициатива. Кампанията ще се проведе на 19 октомври от 10:30 до 16:30 часа в парка зад монумента "Света Богородица". Всеки, който желае може да снима детето си или себе си срещу произволно избрана сума, която да остави в кутията за дарения.

Всички събрани средства ще отидат за лечението на Борил.

Бащата на детето - Георги Янков заяви, че продължава борбата за спасяване живота на Борил, чиято диагноза е потвърдена при изследванията в Англия.

В момента момченцето е на венозно хранене за животоподдържане, което месечно коства по 10 000 - 12 000 лева и вероятно ще продължи през целия му живот, каза таткото. Той поясни, че на този етап семейството ползва средства за венозната храна на детето от разкритата преди време дарителска сметка, но сумата в нея намалява ежемесечно с хиляди левове.

След години, при навършване на определена възраст, Борил трябва да мине трансплантации за спасяване на живота му.

Бащата се надява в бъдеще такъв тип лечение да се поема от Здравната каса, защото в противен случай семейството ще бъде принудено да емигрира от държавата.

Желаещите да подпомогнат лечението на Борил, могат да го направят по банков път чрез дарителската сметка:

УниКредит Булбанк

Борил Георгиев Янков

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG48UNCR70001523398368

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ге
  Георги
  42 -2
  14:03, 11 окт 2019
  Нека помогнат и местните политици, които са кандидати за кметове и общински съветници и сега обикалят наляво и надясно и обещават светло бъдеще на гражданите на Хасково. За тях няма да е проблем да отделят въпросната сума. Нека помогнат на детето да живее! Нека покажат, че наистина са съпричасни към страданието на обикновените хора.
  • Ja
   Jack Bauer
   32 0
   14:08, 11 окт 2019
   Те могат само да влачат и крадат.
  • Ку
   КУМГЕЙТ
   1 0
   23:50, 12 окт 2019
   Кумгейта да помогнете на детето достатъчно окрадоха всичко Лилянов, Гаров, Добрев, Минев не само да се возят колите си с тъмни стъкла еми да дадат малко.
 • 2
  Г-
  Г-н Михайлов
  10 -5
  18:35, 11 окт 2019
  Ето,тук където и когато трябва няма 40/50 коментара,а за помощ да не говорим!!! Иначе за щяло и не щяло всеки си пъха пишката. Да видим колко хора има в този град с морални ценности- истински и вярващи било то християни или мюсюлмани!!
 • 3
  Пл
  Пламена
  9 -1
  19:21, 11 окт 2019
  Успех на малкото слънчице в борбата му с тази болест и кураж на близките му.Аз искам да попитам,защо кампанията в Хелпкарма не е активна,при положение,че семейството има нужда от много пари.И само чрез Уникредит ли можем да помогнем? За кутията за дарение разбрахме.Това не е достатъчно според мен.Бе я ни организирайте на протест пред здравната каса,как така не прави нищо за детето?
 • 4
  Si
  Sisi
  1 0
  21:49, 11 окт 2019
  Може ли да ми дадете котия за да оставя на познати моя фейзбук е sis georgiewa pischete lischno da se razbereme
 • 5
  Ne
  nelicha - нелича
  3 0
  19:45, 12 окт 2019
  Къде е държавата ? Това дете е Български гражданин и тя държавата трябва да се грижи за него . Ние не би трябвало да разберем за неговия проблем. В страната има милион и половина здравно не осигурени хора , които умират от елементарни болести . За една държава , като нашата това са 30 % от населението . Проблема е страшен . Въпроса е . До кога ще търпите това ?

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини