От х:

Днес в x:

Украинският президент постави световен рекорд, даде 14 часова пресконференция

Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция, продължила 14 часа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БНР.

Според украинската национална агенция на рекордите това е най-дългата пресконференция в историята.

Постижението беше обявено от представител на украинската национална агенция на рекордите, почти осем часа след началото на пресконференцията, която се състоя в шикозно заведение в центъра на Киев. Досегашният рекорд принадлежеше на президента на Беларус Александър Лукашенко с пресконференция над седем часа, отбелязва Франс прес.

Зеленски обсъди редица теми със стотици журналисти - конфликта в Източна Украйна, отношенията с Русия и телефонния си разговор с Доналд Тръмп, заради който американският президент в момента е заплашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Украинският президент заяви, че не е сигурен дали ще разреши на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в Съединените щати по разследването за импийчмънт на Тръмп, посочва Ройтерс.

ТАСС цитира думите на Зеленски, че е против автономия на Донбас. По думите му след изтеглянето на войските от региона там трябва да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини