От х:

Днес в x:

Първокласниците в „Хр.Смирненски“ са вече рицари на знанието

    Красивата традиция за полагане в званието „Смирненци“ продължи в хасковското училище „Христо Смирненски„ и през тази година. Първокласниците от петте паралелки на школото положиха клетва, като рицари на знанието за осми път днес, когато училището отпразнува патронния си празник.

    Церемонията започна с посрещане на училищното знаме. А след това и с поздрав от вокалната група към училището, с ръководител Румяна Георгиева. 

    „Днес за вас е по-особен ден, защото от днес ставате нашите най-малки смирненчета в училището. Аз знам, че ще обещаете сега да слушате в къщи, но искам да обещаете да слушане и в училище. А аз ви обещавам, че приключенията в нашето училище ще продължават.“, обърна се към първолаците директорът на училището Венко Точевски.

    В присъствието и на родителите им, които с не по малко вълнение от децата си наблюдаваха церемонията, всеки от учениците беше докоснат символично с огромен молив от класния си ръководител и орисан да бъде ученолюбив и старателен.

    Отговорниците на класовете подпечатаха завета с палец, защото все още не могат да пишат и четата на този етап от обучението си.

    Обещанието на най-малките ученици от училището всяка година се слага на видно място във фоайето на първия етаж, където са и класните им стаи, за да им най-важните умения и навици, които трябва да изграждат.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Jo
      John
      1 -5
      14:28, 11 окт 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
      • Въ
        Въпрос
        0 0
        16:33, 11 окт 2019
        Що за коментар? Това са малки деца?
    • 2
      GB
      G B
      1 0
      21:39, 11 окт 2019
      Прекрасни деца!
    Последни новини