От х:

Днес в x:

Кърджалийци чакат от 4 часа сутринта пред гише на „Пътна полиция”, от ОД на МВР пренасочват служители

Кърджалийци се редят на опашка от 4 часа сутринта пред гише на „Пътна полиция” за регистрация на автомобили. Собственици на коли се записват от рано за да могат да дочакат ред и да преминат пред гишето. Въпреки това не всички успяват. Обикновено обслужването на един гражданин трае по 30-40 минути. Това алармираха сайта Кърджали бг вести потърпевши.

 Граждани разказаха, че в момента на едно гише се приемат документи за регистрация на нови автомобили,за преригистрация и  за бракуване.Отделно се подават документи за регистрация и пререгистрация на тежкотоварни автомобили, мотори и дори електрически велосипеди.Обслужването се извършва от една служителка. Често тя не успява да обработи документите на записалите се в списъка за чакащи до края на работното време. На помощ й се притича нейният пряк началник, но въпреки това опашката трудно намалява.

  Редакцията на сайта Кърджали бг вести отправи запитване към Регионалния пресцентър на ОД на МВР за причините за създадените неудобства за гражданите. От там ни изпратиха следния писмен отговор:

„Във връзка с възникнали временни затруднения в обслужването на гражданите в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали с разпореждане на директора на ОДМВР старши комисар Атанас Илков са предприети организационни мерки за нормализиране на работата в сектора. Проблемите произтичат от намаления състав на звеното по обективни причини. Временните мерки включват пренасочване на служителки от сектор „Български документи за самоличност“ в помощ на Пътна полиция. При необходимост служители от Пътна полиция също подпомагат работата на гишетата, където има струпване на граждани.”

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини