От х:

Днес в x:

Планините и курортите на България представят възможностите за туризъм в Смолян

Туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се открие утре за 16-та поред година. Събитието се провежда под патронажа на Кмета на Община Смолян, като откриването ще се състои на 10 октомври от 12.00 ч. във фоайето на РДТ на втория етаж. За втора поредна година, като съпътстващо събитие на туристическото изложение, Областна дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и Община Смолян организират и Фермерски пазар, който е разположен във фоайето на първия етаж на РДТ „Н. Хайтов“ и в него ще се включат над 20 местни производители.

От 10 до 12 октомври 2019 г. в Родопски драматичен театър “Николай Хайтов” ще се срещнат представители на туристическия бизнес и техни сдружения, специалисти от общински администрации, граждани и гости на Смолян. Едните представят възможностите за отдих и развлечения в своите туристически дестинации, а другите получават полезна информация и се запознават с предлагането на нови услуги.

Тази година на 20 щанда ще се представят възможности за почивка и отдих в Средните Родопи, Пирин, Стара Планина, Витоша. Ще бъдат демонстрирани туристически продукти от регионите на София, Варна, Велинград, Девин, Велико Търново, Стрелча, Поморие, Минерални бани, Банско, Смолян и Чепеларе.

През втория ден на форума ще бъдат презентирани новости за предстоящия зимния сезон 2018/19 в курортите Велинград, Банско и Пампорово. Участниците в проявата ще могат да посетят приключенския парк в местността Амзово, край Смолян, както да се запознаят с туристическия продукт на община Девин в организирания за тях опознавателен тур през третия ден на форума.

В изложението ще участват близо 80 хотелиери, туроператори, представители на местните власти и на държавни институции с отношение към туризма, специалисти от неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония.

На форума ще се дискутират актуални проблеми на туристическото развитие с участието на представители на местните и държавни власти, бизнеса и неправителствени организации в сферата на туризма. Чрез трите основни форми на изява – изложбени щандове, Дискусионна „Кръгла маса” и запознаване на място с туристически услуги - форумът предлага възможности за:

  • презентация на нови туристически атракции в други планинските райони на страната.
  • информация за цените на туристическите услуги в зимните курорти преди идващия ски-сезон
  • установяване на нови бизнес-контакти
  • обмяна на мнения и споделени виждания относно проблемите в туристическия отрасъл в нашата страна
  • дискусия по състоянието на туристическото райониране на България.

Проявата се организира от Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Организацията за управление на туристически район «РОДОПИ» и Община Смолян, с утвърденото в годините партньорство на Министерството на туризма, Областен управител - Смолян и национално представените туристически организации: БТК, БХРА и АБТТА.

В рамките на туристическото изложение представяме уникалната фотоизложба „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата. Фотоизложбата се реализира по проект „Карай, снимай, покажи: села и живо наследство във фотообектива“, изпълняван от НЧ „Проф. д.р Асен Златаров“ – с. Смолян, в партньорство с Община Смолян, Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян и Етнографски музей – Пловдив.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини