От х:

Днес в x:

Протест срещу Гешев довечера: Да запалим светлина в мрака

Пореден протест организира "Правосъдие за всеки" тази вечер под надслов "Да запалим светлина в мрака". 

Този път няма да маршируваме, а ще запалим символично Светлината пред Съдебната палата и сградата на Висшия съдебен съвет, и ще кажем какво очакваме от кадровиците на Съдебната власт при предстоящото изслушване на единствения кандидат и предстоящия "избор", пишат организаторите на страницата на събитието във фейсбук.

Те призовават хората, които ще се включат в митинга, "да си носят фенерчета, запалки, светещи тръби, лични послания на плакати". 

Вече игнорират Съда, вече заплашват съдии, вече игнорират адвокатите, вече уволняват журналисти и обясняват , че свободата на словото не било "слободия", вече говорят за ръководната роля на Прокуратурата в "силната държава"... Бивш и настоящ главен прокурор налагат следващия такъв, но сценаристите са едни и същи - тези, които преди избраха самите тях, а това е малка групичка олигарси, представлявани от Властта на един корпулентен медиен магнат и депутат, който иска да получи цялата власт в държавата, а после да я превърне в мека диктатура!Ако позволим да завладеят Съда и да унищожат независимата журналистика, това ще е краят на полусъстоялата се правова държава, от която ще избягат със сигурност децата и внуците ни!, се казва още в текста на "Правосъдие за всеки".  

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    20:21, 8 окт 2019
    Дайте да ги сложим в един кюп и Пеевски и Доган и Лозан Панов и Цветан Василев и Прокопиев и Огнян Дойнов. И да ги търкулнем отнякъде по-отвисочко, та да се куртулиса държавата.
Последни новини