От х:

Днес в x:

Бебе костенурка със 104 парчета пласмаса в стомаха

Замърсяването с пластмаса започва да става все по-опасно. В четвъртък фейсбук профилът на националния център Gumbo Limbo публикува снимка, на която се вижда как бебе костенурка лежи до голямо количество пластмасови парчета.

 

Екипът на центъра намира малкото животно изхвърлено на брега във Флорида и веднага се опитва да спаси живота му. За съжаление, само няколко минути след като е намерено, бебето костенурка умира, а причината за смъртта му са 104-те пластмасови отпадъка, намерени в стомаха му.

„Беше слабо и изтощено. Виждаше се с просто око, че не се чувства добре“, казва пред CNN Емили Мировски, която работи като рехабилитатор на морски костенурки в центъра Gumbo Limbo. След като прави аутопсията, Емили забелязва, че в корема на костенурката се намират всякакви пластмасови отпадъци – от балони до етикети на бутилки.

„Наистина беше ужасяващо. Но е нещо, което ние виждаме в продължение на няколко години и сега хората също могат да видят за какво става въпрос. Надяваме се тази снимка да им повлияе“, добавя Емили.

Точно заради замърсяването с пластмаса, центърът е поставил аквариум пред сградата си, където хората могат да оставят намерените костенурки. След това екипът се грижи за тяхното възстановяване, ако това е възможно. И някои от тях имат късмет, но повечето загиват.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини