От х:

Днес в x:

Нашенка от Джебел стана Мис Турция

22-годишната Симай Расимоглу стана носителка на титлата „Мис Турция“ за 2019 година.

Финалът на състезанието се проведе в сряда вечерта в Истанбул. „Много съм щастлива и горда, че ще представя страната си пред света“, каза след спечелването на титлата новата „Мис Турция“.

Красавицата Симай е дъщеря на изселническо семейство от България. Родителите на Симай, която е родом от Истанбул, са от Кърджалийско, като баща й е от гр. Джебел, а майката – Момчилград.

Симай Расимоглу е първата победителка от имигрантско семейство. Тя успя да пребори конкуренцията и да спечели титлата сред 20 красавици от цяла Турция.

„Мис Турция“ 2019 е висока 188 см и тежи 57 килограма. Прави впечатление, че тя е най-високата „Мис Турция“ печелила някога титлата, пише obzornews.bg.

Тя е завършила „Архитектурна реставрация“ в университета „Улудаг“ в Бурса.

Симай ще представи Турция на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Англия.

Симай Расимоглу живее в Истанбул и работи в частна фирма, като вътрешен дизайнер, пишат турските медии. Тя не пропуска да отбележи, че винаги е обвързана с изкуството. Сред своите цели красавицата си е поставила да се доразвие в своята област и да завърши второ висше. Сред другите цели на Симай са да открие училище за изкуства за малки деца.

В своята профил във Фейсбук новата „Мис Турция“ не е забравила и България. Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на родителите й.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини