От х:

Днес в x:

13 °C

38 млади лекари специализират в Хасковската болница

Изображение 1 от 2

  38 млади лекари работят в МАБЛ -Хасково през специализантски програми на клиниката.

  Две са свободните места, но за тях е обявен прием, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Георги Гелов.

  Повечето от младите лекари са от региона на Хасково, завършили са медицина и са се върнали в родния край, за да специализират. Има специализанти обаче и от други области на страната. Те се обучават за квалификация в 13 специалности-клинична лаборатория, ОАИЛ, хирургия, образна диагностика, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, кардиология, урология, АГО, неврология и рехабилитация.

  А междувременно в болницата вече се готвят за официалното откриване на изцяло новото отделение по хемодиализа, което ще е през тази седмица. То е два пъти по-голямо от предишното, отбеляза д-р Гелов. Отделението разполага и с 6 нови апарата за диализа и система за обратна осмоза, филтрираща водата.

  Инвестицията, направена в реконструкцията на помещенията и новата апаратура е за общо 230 хил. лева, отпуснати по линия на програмата на Министерството на здравеопазването за подобряване на работата на хемодиализните отделения в страната.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ма
   Мария
   18 0
   14:46, 7 окт 2019
   МАБЛ??? Научете го тоя български език! Или поне ползвайте аутокорект!
  • 2
   ?
   ?
   22 -13
   15:41, 7 окт 2019
   Повечето останали що- годе " читави" хора в Хасково знаят, че в този " град" няма здравеопазване... Спасяват ги Пловдив и София!
   • Ha
    Ha ha
    10 -15
    15:50, 7 окт 2019
    Пиши си името каун, да те знаем,че като дойдеш нас... Виж коментара
  • 3
   12
   123
   9 -20
   16:58, 7 окт 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Моля Ви се, не ми хвалете Бекяров. Преди години щеше да ме оперира ей така за нищо и да ми вземе парите. Думите му бяха, цитирам " Каква жена сте, да не усетите какво голямо топче има в гърдата. На другите давам 6 месеца да си помислят, вас ви чакам на операция след 6 дни"
    От тогава ( 10 години и повече) профилактично си ходя на лекър, до момента нищо такова нямам.
   • До
    До "потърпевша... "
    10 -1
    20:28, 7 окт 2019
    Скъпа потърпевша, палете свещи, и черпете, че сте жива и не хулете! Уважаеми жени, не се двоумете и не поставяйте под въпрос диагнозата "рак на гърдата" -може да ви коства живота. Не месец, всеки изминал ден е срещу вас. Не се подвеждайте по общото плюене срещу лекарите! По-добре е да махнете образованието ,та даже и то де окаже доброкачествено, отколкото поставяйки на съмнение диагнозата да закъснеете. Тук парите не са от значение, защото човешкия живот е безценен! За съжаление медии и недоброжелатели настройват общественото мнение срещу хасковските лекари, но бъдете мъдри и не се оставяйте на злобни провокации!
  • 4
   45
   456
   11 -5
   20:00, 7 окт 2019
   При Бекярчето и Калфата отидеш ли все ще ти намерят нещо да те острижат нула номер а тая стрижка е най платена-- така че внимавайте
  • 5
   А
   А
   5 -1
   23:41, 7 окт 2019
   Баш Калфов , много ви трябва за да разберете къде е истината!
  • 6
   Za
   zapoznat
   3 -4
   23:59, 7 окт 2019
   Кой ги обучава - санитарките ли? Вдигнете малко заплатите на сестрите шпне и те да им кажат това-онова. Така наречените 'спициалити' са по пътя Гелов- Еленски

  Хороскоп за 13.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добре е да приключите със започнати по-рано ангажименти. Не допускайте да ви се натрупва много работа за кратък период от време. Разчитайте единствено на себе си за важни дела, за да не останете разочаровани. Успех за онези, които се занимават с търговия. Радост ще ви доставят децата и семейството.
  13.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят посветете на себе си. Наложително е да си починете повече - физически и емоционално. Големите цели, които сте си поставили изискват добра физическа кондиция. Любовта е до вас, но вие сякаш не я забелязвате.
  13.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  13.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Повече време ще посветите днес на семейството и нуждите му. Заетостта ви пречи да общувате пълноценно, но имате нужда едни от други. Делово предложение ще ви направи по-активни в търсене на подходяща информация, има какво да ви заинтригува. Перспективите са добри и поддържат духа ви.
  13.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Наложително е да си почивате днес. Физическата ви и психическа умора са отнели голяма част от енергията ви и за да се чувствате във форма ви е нужно възстановяване. Не са малко нещата, които биха ви разведрили, сами направете своя избор. Вечерта се подгответе за среща, нова дреха би ви се отразила добре на настроението.
  13.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Може би сте прекалено критични към околните. Самоуверени сте и отлично знаете какво правите. Всичко ще се развие така, както го планирате. Имате нужда от нещо различно и вечерта ви се отдава възможност да го намерите. Не правете грешката да смесвате работата с удоволствието. Имате достатъчно време и за двете.
  13.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят ви ще е изпъстрен с емоции и интересни срещи. Радостни новини ще ви накарат да потърсите компанията на приятни хора и да споделите вълненията си. Целите ви са обозрими и това ви дава Приятел ще ви направи предложение. Започвате нов етап от живота си, по-добър и с перспективи.
  13.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
  13.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За съжаление натовареността ви се отразява неблагоприятно на настроението ви. Въздържайте се да давате оценка за щяло и нещяло. Запазете спокойствие и се отдайте на преките си занимания. Отнесете се с повече разбиране към брачния си партньор. Нуждае се от вас и ще вземете решение от интерес и на двама ви.
  13.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  13.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Старайте се да давате израз на позитивното си отношение към всичко около вас. Не позволявайте на никой да ви обсебва с проблемите си и да диктува поведението ви. На лице са възможности за подобряване на финансовото ви положение. Приятелска сбирка ще ви помогне да се разтоварите и повеселите, не я пропускайте.
  13.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отдъхнете си на спокойствие днес. Забравете за проблемите на изминалата седмица. Нужно ви е цялото внимание на любимите ви хора. Възможно е ваши приятели да ви изненадат с неустоимо предложение. Не се колебайте, няма да съжалявате.
  13.10.2019
  Последни новини