От х:

Днес в x:

9 °C

38 млади лекари специализират в Хасковската болница

Изображение 1 от 2

  38 млади лекари работят в МАБЛ -Хасково през специализантски програми на клиниката.

  Две са свободните места, но за тях е обявен прием, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Георги Гелов.

  Повечето от младите лекари са от региона на Хасково, завършили са медицина и са се върнали в родния край, за да специализират. Има специализанти обаче и от други области на страната. Те се обучават за квалификация в 13 специалности-клинична лаборатория, ОАИЛ, хирургия, образна диагностика, ендокринология, гастроентерология, нефрология, педиатрия, кардиология, урология, АГО, неврология и рехабилитация.

  А междувременно в болницата вече се готвят за официалното откриване на изцяло новото отделение по хемодиализа, което ще е през тази седмица. То е два пъти по-голямо от предишното, отбеляза д-р Гелов. Отделението разполага и с 6 нови апарата за диализа и система за обратна осмоза, филтрираща водата.

  Инвестицията, направена в реконструкцията на помещенията и новата апаратура е за общо 230 хил. лева, отпуснати по линия на програмата на Министерството на здравеопазването за подобряване на работата на хемодиализните отделения в страната.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ма
   Мария
   18 0
   14:46, 7 окт 2019
   МАБЛ??? Научете го тоя български език! Или поне ползвайте аутокорект!
  • 2
   ?
   ?
   22 -13
   15:41, 7 окт 2019
   Повечето останали що- годе " читави" хора в Хасково знаят, че в този " град" няма здравеопазване... Спасяват ги Пловдив и София!
   • Ha
    Ha ha
    10 -15
    15:50, 7 окт 2019
    Пиши си името каун, да те знаем,че като дойдеш нас... Виж коментара
  • 3
   12
   123
   9 -20
   16:58, 7 окт 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Моля Ви се, не ми хвалете Бекяров. Преди години щеше да ме оперира ей така за нищо и да ми вземе парите. Думите му бяха, цитирам " Каква жена сте, да не усетите какво голямо топче има в гърдата. На другите давам 6 месеца да си помислят, вас ви чакам на операция след 6 дни"
    От тогава ( 10 години и повече) профилактично си ходя на лекър, до момента нищо такова нямам.
   • До
    До "потърпевша... "
    10 -1
    20:28, 7 окт 2019
    Скъпа потърпевша, палете свещи, и черпете, че сте жива и не хулете! Уважаеми жени, не се двоумете и не поставяйте под въпрос диагнозата "рак на гърдата" -може да ви коства живота. Не месец, всеки изминал ден е срещу вас. Не се подвеждайте по общото плюене срещу лекарите! По-добре е да махнете образованието ,та даже и то де окаже доброкачествено, отколкото поставяйки на съмнение диагнозата да закъснеете. Тук парите не са от значение, защото човешкия живот е безценен! За съжаление медии и недоброжелатели настройват общественото мнение срещу хасковските лекари, но бъдете мъдри и не се оставяйте на злобни провокации!
  • 4
   45
   456
   11 -5
   20:00, 7 окт 2019
   При Бекярчето и Калфата отидеш ли все ще ти намерят нещо да те острижат нула номер а тая стрижка е най платена-- така че внимавайте
  • 5
   А
   А
   5 -1
   23:41, 7 окт 2019
   Баш Калфов , много ви трябва за да разберете къде е истината!
  • 6
   Za
   zapoznat
   3 -4
   23:59, 7 окт 2019
   Кой ги обучава - санитарките ли? Вдигнете малко заплатите на сестрите шпне и те да им кажат това-онова. Така наречените 'спициалити' са по пътя Гелов- Еленски

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
  12 дек 2019
  Последни новини