От х:

Днес в x:

Ансамбъл “Хасково” представя България на световен фестивал в Китай

    30 танцьори от представителния танцов ансамбъл “Хасково” представят България на световен фолклорен фестивал в китайската столица Пекин.

    Танцьорите на Ана Димитрова заминаха на 29 септември. Тях ги води помощник-ръководителят на ансамбъла Надежда Димитрова.

    Вчера, 3 октомври, бе официалното откриване на 21-ия световен туристически фестивал 2019. По тразиция началото бе дадено от домакините, а хасковските танцьори се представиха с един танц.

    Сред официалните гости бяха кметът на Пекин Гуо Дзинлун, министърът на културата и представители на българското посолство в Китай.

    Фестивалът ще продължи 5 дни, като през тях хасковлии ще имат няколко концерта. Вчера освен на официалното откриване, танцьорите на Димитрова изиграха и съвместен концерт с Колумбия. Репертоарът, който хасковлии са подготвили, се състои от 12 танца, като от тях 4 са камерни. Повечето постановки са лично на ръководителя Ана Димитрова.

    “Ние сме поканени на този фестивал и заради факта, че защитихме за трети път представителство към ЮНЕСКО и оттам са ни препоръчали на китайците”, заяви тя.

    От създаването на ансамбъла, това е най-далечната дестинация, на която танцьори представят страната ни.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини