От х:

Днес в x:

ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

Акция на ДАНС и прокуратурата в ДАИ-Пловдив. Агенти и полицаи влязоха в офисите на автомобилната администрация и провеждат разпити по сигнал за корупция. По информация на NOVA седем души са арестувани за длъжностни престъпления, предаде NOVA.

Спецакцията е започнала с обиски и претърсвания в кабинетите  и ръководството на ДАИ. Агентите на ДАНС са нахлули в сградата половин час след началото на работното време, когато всички служители са били по местата си.

На прицела на ДАНС е бил отделът за издаване на транспортни лицензи и разрешителни. Петимата служители, които работят в него заедно с временно изпълняващата длъжността началник на ДАИ- Пловдив  Анна Генова са били отведени за разпит.

На всички служители в ДАИ е било забранено да говорят за акцията. В ДАНС са били привикани и собственици на транспортни фирми, чиито наказателни постановления са били отменени. При разпитите е трябвало да обяснят как са мотивирали инспекторите от ДАИ да отменят съставените им вече актове, така че да не им се отнема лицензът.

Отделът за издаване на транспортни лицензи остана затворен през целия ден, без да бъдат предупредени чакащите пред кабинетите граждани.

Само преди шест месеца Окръжната прокуратура в Пловдив и Икономическа полиция отново атакуваха ДАИ за начина, по който се извършват транспортните превози в града.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини