От х:

Днес в x:

Стълбищен робот извозва инвалиди в Съдебната палата в Хасково

Изображение 1 от 6

    Ново устройство е на разположение да извозва хора в инвалидни колички в Съдебната палата в Хасково. Помощното съоръжение, улесняващо придвижването и обслужването на хора с увреждания, бе демонстрирано днес. То представлява самоходно устройство със задвижващи вериги, произведено е от японската фирма и отговоря на всички технологични изисквания на ЕС.

    Основната функция на устройството е да помага при изкачване на хора в инвалидни колички до 200 кг във вътрешността на 3-етажната сграда, където се помещават Районен и Окръжен съд, Районна и Окръжна прокуратура, обясни Славейко Бузов - управител сгради в Съдебната палата. Той поясни, че нуждаещите се хора ще бъдат посрещани пред сградата и чрез робота могат да се придвижат до всеки един кабинет или да всяка една зала в институцията. С устройството могат да работят четирима души, които са предварително обучени, обясни Бузов.

    Чрез новата придобивка се преодоляват съществуващите до този момент затруднения при приема на гражданите в Съдебната палата. Устройството е на стойност около 24 000 лева, осигурени от Висшия съдебен съвет.

    Предвидено е обслужването на гражданите в инвалидни колички да се извършва чрез подаване на сигнал със специално предвиден за целта външен бутон, чието поставяне предстои, както и чрез свързване със съдебни служители на телефони: 038/60 18 37 – управител сгради и 038/60 18 44 – информационен център.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини