От х:

Днес в x:

Четири бързи производства срещу нелегални превозвачи

Изображение 1 от 3

    Четири са бързите производства, образувани в Хасковска област срещу нелегални превозвачи на пътници от началото на годината. Основно те са засечени да карат нерегламентирано по пътя Хасково-Димитровград.

    Началникът на областна дирекция „Автомобилна администрация“ в Хасково Антон Ставрев посочи, че с НАП са правени съвместни акции. При тях данъчните са правили засечки на касовите бонове и фискалните партиди на проверяваните.

    „Имаме създадена добра организация с РУ- Димитровград и вече имаме константирани случаи и образувани производства на водачи, които возят нелегално хора“.

    Според Ставрев има полза от превенцията и тя се доказва от намаляването на практиките за нерегламентиран превоз на пътници. Той посочи, че колегите му в други области на страната имат много проблеми с нерегламентирани микробуси за превози, но в Хасково не са хващани такива.

    От началото на годината до сега по пътищата в региона са констатирани и 35 МПС-та с различни технически неизправности, които са спрени от движение. Следят се и пунктовете, извършващи годишен технически преглед.

    За периода са заложени повече контролни проверки на места където има повече концентрация на превозни средства. Има разположени и повече екипи за контролна дейност.

    Данните са от доклада на Антон Ставрев пред Областната комисия за безопасност на движение по пътищата. Заседанието й днес води вр.и.д областен управител д-р Стефка Здравкова. Пред нея и пред останалите представители на организациите в Комисията шефът на „Автомобилна администрация“ - Хасково изрази становище и по обсъжданите предложения за решаване на проблема с тапите от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево". Включително и през миналата седмица опашките от камиони стигаха там на моменти до 15-18 километра, като част от върволицата се трупаше и по магистралата. А това е предпоставка и за възникването на сериозни пътни инциденти.

    Според мнението му, идеята, която има, за изграждането на допълнително към сега същуствуващите платна за товарни автомобили, не е най-удачният вариант. Според изчисленията то ще може да поеме едва около 40 камиона, които на фона на 500 тира в опашката са нищо. По-удачното според "Автомобилна администрация" е друготто предложение, върху което се мисли-да бъде изграден паркинг, където тировете да изчакват при проблемни синтуации, вместо да се трупат на магистралата. Вариантът с паркинг преди българо-турската граница при пункта "Капитан Андреево" е най-удачен и според Пътна полиция.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бу
      буба
      7 -1
      20:56, 2 окт 2019
      а защо не хващате тез влечуги от Орфей
    • 2
      Ян
      Янков
      6 0
      08:38, 3 окт 2019
      От началото на годината - четирима нарушители!
      Да , ама сега сме октомври!
      И с това се хвалите ? Как не Ви е срам?
      На час има по толкова , само че трябва да се работи. Иначе - винетки , тол-система ,какви ли не идиотски приумици.
      Колко пъти ДАИ са проверили "копърките" които работят по линиите на градският транспорт?
      Колко проверки са направени на стотиците бусове с хора ,натоварени като животни, тръгващи всяка сутрин от изходите на "Република"?
      А нелегалките, по линията Хасково-Димитровград?
      Да вземе да Ви свърша работите, ама трябва да ми дадете заплатата на Ставрев!
    • 3
      Пр
      превозвач
      0 0
      22:38, 3 окт 2019
      Скоро ще последват съдбата на колегитете си от Пловдив! Ще влезнат в новините .

    Още новини

    Последни новини