От х:

Днес в x:

Недялко Йорданов се връща на Хасковска сцена след 45 години с Ирен Кривошиева и Роси Русева

    След 45 години Недялко Йорданов отново поставя на хасковска сцена.

    Тази вечер е премиерата на фарсмюзикъла „Две жени, без да се брои мъжът“, който е нова версия на поставената преди 25 години пиеса на автора „Волни птички божии“.

    Този вариант е адаптация, направена специално за Ирен Кривошиева и Роси Русева, които са в главните роли, обясни Недялко Йорданов.

    Музиката в пиесата е на Хайгашод Агасян, а аранжиментите и акомпанимента на сцена са работа на съпруга на Роси Русева -Жоро Стоев.

    „Тази сцена я свързвам с много особени приятни спомени от далечната 1974 година, когато в Хасково беше поставена пиесата ми

    „Любов необяснима“ с актьори от местната трупа. Хубави ми са спомените от тук“, разказа днес в Хасково Недялко Йорданов. Поканата към него, след 10 -годишно отсъствие в театъра, да поставя именно тук е от директора на ДКТ “Иван Димов“ Стелиян Николов.

    По „Две жени, без да се брои мъжът“ са работили дълго време в домашни условия, а след това с акомпаньора и двете актриси, които днес при представянето на спектакъла пред журналистите демонстрираха брилянтна форма, са премесили репетиционната в „Сълза и смях“. Там пиесата е играна вече няколко пъти, но тази вечер на Хасковска сцена е истинската й премиера, посочи авторът.

    „Не очаквах, че след десетгодишно прекъсване ще мога да се справя с две пиеси едновременно, но е факт“, призна Недялко Йорданов за паралелните репетиции, които е водил на „Две жени, без да се брои мъжът“ и постановката „ Каквото, такова“ в Народния театър „Ив. Вазов“ , чиято премиера вече излезе преди няколко дни.

    За хасковската премиера Недялко Йорданов отбеляза, че фарсмюзикалът е труден жанр, но актрисите, на които е заложил, се справят блестящо.

    Докато Роси Русева има опит с пеенето и изобщо с музиката и като саксофонистка, то за Ирен Кривошиева това е първата роля, в която трябва да пее.

    А за Роси Русева работата с Йорданов е специална, той като една от първите й роля, като актриса, е била именно в неговата пиеса в театър „Пловдив“ - „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки“, където е била в ролята на Лили Късата поличка.

    „Много ще се смеете и ще ви хареса“, казва за „Две жени, без да се брои мъжът“ Роси Русева. А сюжета на пиесата авторът й описва, като остра криминална интрига. От сцената ще прозвучат десетина песни, сола и дуети на главните героини, презентира още Недялко Йорданов.

    Премиерата е тази вечер от 19 часа, преди това Недялко Йорданов ще раздава автографи на почитателите си.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини