От х:

Днес в x:

Живеещи в "Болярово" се жалват от недостиг на вода, от ВиК търсят авария

Живеещи в блок в хасковския квартал "Болярово" се жалваха от недостиг на питейна вода в чешмите. По думите на млад мъж, живеещ на последния пети етаж, проблемът в жилищната сграда е от около месец.

"Ту идва водата, ту спира. Дори и да има, налягането е толкова слабо, че не е достатъчно да се изкъпем, нито да ползваме пералнята", оплака се Иван Иванов. Обясни, че той и съседите му многократно са подавали във ВиК сигнали за проблема, който все още не бил решен.

Шефът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев заяви, че е запознат с проблема там, който по думите му не е толкова сериозен и не е от месец, а от по-скоро. Според него в настоящия случай има скрита авария, която търсят, а освен това имало и явна, по която ще работят днес. Поясни, че там се получавало недостиг на вода и при падане нивото на водоема.

Проблемът с недостига на вода в блоковете в "Болярово" се появява периодично през годините като най-засегнати са живеещите в апартаментите на последните етажи, особено в пиковите часове. Според ВиК специалисти за трайното решение на проблема в блоковете е необходимо да се постави хидрофор, който да се задейства при спадане на налягането на водата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Бр
    Бря
    17 -1
    12:39, 1 окт 2019
    Голямо търсене на аварии. Проблема не бил сериозен. Ами Лозев елате с Марков да живеете тук пък след една седмица ще ви питам колко е голям проблема.
  • 2
    Гр
    гражданка
    14 0
    13:36, 1 окт 2019
    Ако за вас господа от ВиК не е сериозен проблем да имаш вода в продължение на 3 седмици само от 2 часа през нощта до 5-6 сутринта .. моля заповядайте имам свободна стая даже ще ви настаня безплатно.
    Много нагло изказване от ваша страна г-н Лозев.
    А относно хидрофора... да не си отварям устата защото този въпрос сме го обсъжали нееднократно с г-н Марков и ефекта е нулев.
  • 3
    ??
    ??????????????
    15 -1
    13:38, 1 окт 2019
    Какво търсят беее, на Шипка 12 цяла седмица си течеше водата, ама техните "специалисти" решиха, че аварията е МАЛКА и така докато им дойде кеф
  • 4
    Гр
    гражданка
    12 -2
    13:43, 1 окт 2019
    Преди два месеца като ви сменихме тръбите за наша сметка ви беше добре нали .
    И друго .
    Преди 4 години накарахте някои от нас да си сменим водомерите уж бли стари и не отчитали правилно и ние какво сменихме ги и тогава нямаше проблем и новите водомери уж бяха ОК но сега отнова ни карате да ги сменяме щото видите ли вече не били от удобрен тип трябвало нови .
    Много си мените мненията господа.
  • 5
    Мо
    Мокс
    15 -2
    14:12, 1 окт 2019
    Те боляровци нали се снимаха с Добрев депутатина от герб в кампанията му.. Е сега да му се жалват за водата и липсата на канала дето им обеща. Той директора на вик е сложен от герб,!
  • 6
    Бо
    Болярово 5ет
    11 -2
    15:51, 1 окт 2019
    От ВиК трябва да регулират водоподаването правилно с крана към блоковете и всичко ще е наред. Истината е, че целия август и септември водата спира няколко пъти седмично и задължително през почивните дни. Но, когато спре и се обадим - казват има авария, обаче след три часа вече има вода с нормално налягане и това става през нощта. Интересно как така хем има авария, а след известно време без да е правен ремонт водата идва?! .. и така до днес. Вярно, че в Болярово имаше много аварии и главния път е разкопан през 10 м. Най-лесно е намаляш дебита и налягането за да не се пукат тръбите, а от 4-ия и 5-ия етаж да се оправят. След това предлагаш хидрофор и готово. Топката е в ръцете на живущите в блоковете.
    Браво на ВиК!
    Познайте за чия сметка ще е хидрофорът и поддръжката му ?
  • 7
    Ив
    Иван
    5 -1
    20:47, 1 окт 2019
    Проблема с водата в боляровските блокове не е от месец, а от години. Истината е че служителите на ВИК Хасково не могат или не искат да го решат. Професионализма им е кръгла нула. Извинявам се за израза, но са пълни смешници. Жалкото е че живеем в Европа през 21 век, а не в Сомалия, Африка.
  • 8
    Гр
    Гражданин / Селянин
    7 0
    21:35, 1 окт 2019
    Вода няма, канализация няма, пътища няма - данъци ИМА що е то? Квартал Болярово в Европейска държава в 21 век!
  • 9
    Ха
    ХА
    0 -3
    04:09, 2 окт 2019
    Не е важно да имате вода, важното е да плащате за нея...
  • 10
    По
    Пол
    5 0
    06:21, 2 окт 2019
    А тези които поливат,слагайки маркучи преди водомера да текат в кладенеца
  • 11
    Ня
    Някой си...
    2 0
    13:50, 3 окт 2019
    Абе това не го ли разбрахте? Водопроводите, на които остават аварийте не са на ВИК-Хасково, а на Общината и са на 50-60 години. ВИК-Хасково само ги поддържат. Докато не се подменят ще е паплач в цяло Хасково.
Последни новини