От х:

Днес в x:

СЕМ поиска оставката на шефа на БНР, дава му седмица да я подаде сам

Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния директор на БНР и му срок до края на следващата седмица да я подаде сам.

Ако Светослав Костов не подаде оставката дотогава, съветът ще стартира процедура по предсрочно прекратяване на договора му.

Решението бе единодушно прието от четиримата присъстващи членове на регулатора - София Владимирова, Розита Еленова, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. На заседанието не присъства Бетина Жотева, която е в отпуск.

Въпреки многократно зададен въпрос от журналистите в залата, никой от членовете на съвета не отговори защо не започнат процедурата по прекратяване на договора на Костов още сега.

На извънредно заседание в 14 ч Съветът за електронни медии (СЕМ) обсъди ситуацията в БНР.

Преди да бъде обявено решението, всички присъстващи членове се изказаха в посока на това, че Костов трябва да поеме отговорност за кризата в радиото, като се оттегли от поста.

Криза в БНР има. Смятам, че посоката, в която законово може да върви СЕМ, е единствено оставката на генералния директор, заяви Розита Еленова.

Галина Георгиева определи ситуацията като безпрецедентна и обяви, че в кратки срокове на следващите си заседания съветът ще предприеме действия.

Председателят София Владимирова допълни, че ситуацията се усложнява и от предизборната кампания. По думите ѝ е недопустимо в ефира на БНР да звучи Let It Be в знак на протест през 2019 година. Доверието на СЕМ в ръководството на БНР е загубено. По-лошото е, че е загубено и доверието на работещите в Радиото, заяви Владимирова.

Ивелина Димитрова на два пъти напомни, че са нарушени конституционните права на гражданите - правото на информация и на свобода на изразяване.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини