От х:

Днес в x:

Над 5000 контрабандни стоки спрени на „Капитан Андреево“

Митническите служители на Териториална дирекция Южна морска са задържали 5514 контрабандни текстилни изделия и спортни обувки, при две щателни проверки на два микробуса, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите- на 19 септември на МП Капитан Андреево, пристига микробус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Холандия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в товарното помещение има 49 кашона с групажна стока, която не отговаря по състав и количество на декларираната. Открити са 1934 мъжки и дамски блузи, панталони, якета, тениски, спортни екипи, както и 94 чифта спортни обувки със знаци на регистрирани търговски марки.

В същия ден, при проверка на друг микробус с турска регистрация, са открити 3486 недекларирани блузи с надписи на 16 световноизвестни фирми.

На шофьорите на микробусите са съставени актове по Закона за митниците. За стоките, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, са уведомени правопритежателите на съответните марки.

От началото на месец септември до момента, в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 30 000 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки, чанти и портмонета със знаци на регистрирани търговски марки, съобщават от минитниците.


haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини